Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Stamopbouw
 

Vanaf de start werd het al snel duidelijk dat presteren begint bij goede duiven. Ydo en Elco zijn dan ook vanaf het begin steeds op zoek geweest naar betere duiven. De selectie is een belangrijk onderdeel hierin. De volgende duiven zorgen op dit moment voor de prestaties in Steggerda:

Hans en Evert Jan Eijerkamp
De laatste jaren zijn er tal van duiven van dit tophok richting Steggerda gekomen. Voor de werkzaamheden op de Greenfield Stud worden jongen verkregen. Uit alle goede lijnen zijn er duiven naar het Noorden gekomen. Op dit moment kan er geconcludeerd worden dat de Eijerkamp duiven voor een geweldige kwaliteitsimpuls hebben gezorgd. Op het vlieghok en kweekhok zitten op dit moment verscheidene duiven waar we de goede lijnen van Hans en Evert Jan Eijerkamp in terug kunnen vinden.

Arie Dijkstra
In 2008 had Arie Dijkstra een geweldig jaar achter de rug met zijn superduif Okidoki. In de zomer van 2009 werden 2 jongen gehaald waaronder een doffer uit het superkoppel Leonardo x Tinkelbel. Uit deze doffer (Nesta) zijn al meerdere eerste prijswinnaars gekweekt met verschillende duivinnen. In 2011 werd er ook nog een zoon van Okidoki in Oudwoude gehaald. Wat opvalt aan de duiven van Arie is de geweldige vitaliteit en uitstraling.

Ippon
Op een bon werd in 2008 Ippon gehaald bij de combinatie Aantjes-Sonneville. Ippon liet zich als vlieger goed zien met enkele mooie resultaten. Echter als kweker was hij nog vele malen beter. Met verschillende duivinnen worden er eerste prijswinnaars en asduiven uit deze doffer gekweekt. Op dit moment zitten er tussen de vliegduiven verschillende kinderen van Ippon, maar ook zijn kleinkinderen laten zich al goed zien. Inmiddels zijn er nog enkele versterkingen van deze lijn gehaald. De moeder en een zus van Ippon bevolken ook het kweekhok.

Meer over onze duiven kunt u vinden onder Kweekduiven en Vliegduiven