Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

17 juli 2012 - Voorbereidingen
17-7-2012
 

De voorbereidingen voor Tours en de africhting van de jongen zijn in volle gang. Voor de jongen zal het de eerste keer zijn dat ze mee gaan zoals het nu lijkt. Altijd weer spannend zo'n eerste keer.

Voor Tours zijn we 4 duiven aan het klaarmaken, 1 doffer en 3 duivinnen. Het zijn zeker niet onze beste duiven geweest afgelopen jaar, maar ze krijgen nog een kans. Ydo moest vandaag voor school naar Lelystad dus hij heeft ze alle 4 even meegenomen. Een mooie africhting van ongeveer 50 km door de lucht. Voor aanstaande zaterdag staat de voorspelling nu op W NW, natuurlijk kan dat nog alle kanten op.

Vanochtend wederom vroeg de jongen losgelaten. Om kwart voor 7 stonden ze al hoog in de lucht. Achteraf maar goed ook want rond een uur of 9 begon het hier hard te regenen. Om tien over 8 hebben we de jongen binnengehaald, ze liepen erg vlot naar binnen.

Gisteren Ippon ook gekoppeld tegen een Eijerkamp duivin. We willen nog wat latere jongen van hem voor het kweekhok. Ippon zat eerder altijd gewoon op het vlieghok, ondanks dat we er de laatste 2 jaar niet meer mee hebben gevlogen. Samen met Hannah vormde hij een mooi koppel waar we ook Doutzen al uit kweekten. Nu we hebben besloten dat Hannah naar het kweekhok zal gaan, gaat Ippon dus ook naar het kweekhok. Binnenkort zullen we eens wat meer vertellen over Ippon.

Tot nu toe al veel leuke reacties op onze site gehad. Velen vinden de dagelijkse nieuwsberichten leuk om te lezen. Ook veel reacties op onze reportage op Pipa.

 

 
<<< Terug