Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

18 juli 2012 - Bezoek Albert Timmerman
18-7-2012
 

Gisteravond bezoek gehad van Albert Timmerman uit Steenwijk. In 2010 kwam ik bij de zoon van Albert in de klas. We hadden het toen vaak over de duiven en Jan vroeg mij of wij ook eens bij zijn vader wilden kijken, en of we nog 2 jongen wilden uit zijn Dijkstra duiven. Omdat we toen ook al erg gecharmeerd waren van deze duiven zijn we toen naar Albert gegaan.

Samen met Albert hebben we toen enkele duiven bekeken. We waren onder de indruk van de duiven. We kregen 2 mooie jongen mee uit de 2e NPO Sens, maar ook uit zijn goede duivin (uit Leonardo x Tinkelbel) konden we 2 jongen meenemen. Deze 2 jongen hebben we toen geruild tegen 2 jongen van Nesta die Albert dus gisteren is komen ophalen.

Ook 2 uit Xavi zijn gisteren naar Steenwijk gegaan. Hiervoor krijgen we eind van dit jaar weer wat terug bij Albert. Mooi dat het zo kan!

Vanochtend hebben de jongen goed getraind. Het was wel erg donker vanochtend, maar ze hebben het droog gehouden. De oude duiven hebben vanavond wel in de regen gevlogen. De training van zowel de doffers als duivinnen viel ons niet tegen. Bij binnenkomst stond de kachel aan dus ze konden gelijk opdrogen.

Morgen zullen zoals het nu lijkt 4 duiven mee gaan op Tours:

10 740 uit Nesta x dochter Ippon
11 162 uit Nesta x Sanne
11 647 Rechtstreekse Eijerkamp
11 730 Rechtstreekse Eijerkamp

 
<<< Terug