Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

19 juli 2012 - Inzetten voor Tours
19-7-2012
 

Vandaag is het inkorven voor Tours. Zoals al eerder gezegd gaan er hier 4 mee. 2 van deze duiven mogen volgend jaar waarschijnlijk wel blijven, voor de andere 2 is het nog even afwachten. Voor vanavond zal onze lijst er als volgt uitzien:

10-740 uit Nesta x dochter Ippon
Vloog al eerder een 1e prijs. Dit jaar pakt hij zijn prijzen maar niet echt kop. Misschien moet hij het wat zwaarder hebben.

11-647 Rechtstreekse Eijerkamp
In de stamboom vooral veel van het Troyes duifje. Mooi witpen duivinnetje die het dit jaar vooral aan het begin ook niet slecht heeft gedaan.

11-730 Rechtstreekse Eijerkamp
Heeft het erg goed gedaan als jong maar dit jaar komt het er toch nog niet uit. Kan best zijn dat we haar toch laten zitten voor volgend jaar. Kleindochter van Chicago.

11-162 uit Nesta x Sanne
Zal toch nog wel wat moeten laten zien. Haar nestzusje (Lotte 11-163) deed het dit jaar erg goed. Helaas is Lotte gepakt door de roofvogel.

Natuurlijk hopen we op een mooie duif, maar je moet ook realistisch blijven. Aan de andere kant denken we dat de duiven van Arie ons nog wel eens kunnen gaan verrassen met wat zwaardere omstandigheden. We zullen het wel zien.

Al met al is het hier wel een echt duivenweekje. Gisteravond is Wilco Boltjes nog even op hokbezoek geweest. Altijd gezellig. Wilco heeft zelf ook geen verkeerd hok met duiven. Vooral de drie drie'tjes vonden wij een geweldige duif.

Vanmorgen Daniel Haneveld op de koffie. Daniel heeft dit jaar wat pech met de jonge duiven. Bij de kwekers hadden we nu 4 jongen liggen en volgende week nog 6. Deze kan hij waarschijnlijk nog mooi op de taartvluchten spelen. Je ziet ook dat Eijerkamp daar veel succes mee heeft.

Morgen wat meer over de jongen. Ze zullen waarschijnlijk gewoon allemaal mee gaan dit weekend (43 stuks).

Nog even een foto van de duivinnen gisteravond na hun training. Ze zaten lekker bij de kachel na de training.

 
<<< Terug