Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

20 juli 2012 - Inzetten voor Gennep
20-7-2012
 

Vanochtend de jongen om half 8 los gelaten. Ze trainden prima. Een dikke 40 minuten uit het zicht en daarna nog even bij huis gevlogen. Om kwart voor 9 hebben we ze naar binnen geroepen. De jongen luisteren gelukkig erg goed en 90% zit na een halve minuut in het hok.

Gelukkig was het vanochtend wat beter weer dan wat we afgelopen week hebben gehad. Ook voor morgen zijn de vooruitzichten goed. Alle jongen gaan hier mee vanavond. Waarschijnlijk moeten we wel 1 of 2 duivinnen thuis laten omdat ze moeten leggen.

We hebben vertrouwen in een goede afloop morgen, maar het blijft toch altijd weer spannend zo'n eerste keer. De jongen zijn dit jaar 1 keer naar Witte Paarden geweest. Ook in 2009, 2010 en 2011 hebben we de jongen niet vaak afgericht. Toen zijn we ook weinig duiven verspeeld. Wat we wel erg belangrijk vinden is het trainen bij huis. De jongen moeten wel goed trekken en hard trainen.

De jongen worden dus niet vaak weggebracht, maar kennen de mand wel erg goed. Hier beginnen we al snel mee na het spenen. In de manden die Marco Zandvoort voor ons heeft gemaakt is het ideaal om de jongen te leren drinken.

Vanavond zullen er ongeveer 40 jongen mee gaan. Bij ons in de vereniging is er al een klokvlucht, maar hier hebben de jongen nog geen chips om.

Vanochtend nog een foto gemaakt van onze kweekren. Marco Zandvoort heeft deze ren voor ons gemaakt. Het is geweldig om de kwekers zo te kunnen houden.

 
<<< Terug