Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

21 juli 2012 - Matchday
21-7-2012
 

Vanochtend vroeg was er te veel inversie waardoor de jongen niet gelost konden worden. Later konden ze dan toch gelost worden om 09:00 uur in Gennep. De duiven voor Tours waren inmiddels al gelost om 07:30 uur.

Bij ons in de vereniging was het al een testvlucht. Onze jongen moeten nog van een chipring worden voorzien dus we deden nog niet mee. Om 10:56 krijgen we 1 duif, een doffer uit Nesta. Daarna een paar koppeltjes en het druppelt mooi door. Nu om 13:00 zijn er 31 van de 37 thuis. Later meer hierover.

Gisteren met inkorven toch een aantal duivinnetjes die moesten leggen, 4 stuks in totaal. Deze duivinnen kunnen volgende week natuurlijk wel weer mee.

Vandaag ook nog Tours. Even afwachten hoelaat dat gaat worden.

Later meer, eerst even naar Gert Jan toe.

Update 17:00 uur

De duiven van Tours komen steeds dichterbij. In afdeling 8 is een duif in Nijmegen gevallen met 1166 mpm. Even afwachten wat Eijerkamp gaat doen en de blauwband goed in de gaten houden. Wilco Boltjes komt hier ook nog even kijken. We hopen op een duif mooi op tijd.

Op dit moment moeten er nog 3 jonge duiven terugkomen. We zijn hier erg over te spreken. Ze kwamen mooi fit thuis en dus weinig verliezen. Zoals al eerder genoemd werd bij ons in de vereniging al wel een testvlucht gehouden. We hebben dus wel een aantal tijden gehoord. Onze eerste duif is wel even wat later, maar dat was natuurlijk te verwachten.

Ook onze belgische aanvlieger is er weer. Een prachtige roodbonte duivin die door een clubgenoot (overnachtman) bij ons werd gebracht. We hebben met de eigenaar gebeld en mochten de duif houden.

Update 19:45 uur

We kunnen met grote tevredenheid terugkijken op Tours. In NIC Noordwolde spelen we zoals het nu lijkt 1 en 2. Ook de 3e duif volgt snel. Waarschijnlijk zullen we 100% prijs pakken want ook de 4e duif is weer aanwezig.

De aankomsten waren prachtig om te zien. Wilco Boltjes was zeer oplettend en zag de eerste 2 duiven dan ook als eerst haha.

Onze eerste duif is de 11-730. Een rechtstreekse Eijerkamp duivin (van Loon). Als jong deed ze het erg goed en was ze vaak bij onze getekende duiven. Dit jaar liet ze het nog niet zien waardoor ze ook mee moest op Tours. Nu liet ze zich gelukkig wel van haar goede kant zien.

Albert Timmerman van harte gefeliciteerd met de vroege duif!

Later meer over Tours. Eerst afslaan op de vereniging. Morgen de jongen er weer op tijd uit en daarna door naar Lichtenvoorde voor een dagje Zwarte Cross.

De eerste duivin was blij haar doffer weer te zien. Bij thuiskomst zag ze er nog prachtig uit.

 

 

 
<<< Terug