Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

23 juli 2012 - Terugkijken op het weekend
23-7-2012
 

Gisteren even geen nieuwsbericht. We waren beide op de Zwarte Cross dus even geen tijd gehad. Zondagmorgen om half 10 zouden we met de bus richting Lichtenvoorde gaan. De jongen om half 8 losgelaten en ze trainden al weer aardig goed. Enkele laatkomers hielden het wat eerder voor gezien maar de koppel ging hard en hoog. Vanaf nu zullen we de eieren wat laten liggen bij de jongen. De bedoeling is nog wel om straks op weduwschap te gaan spelen.

Vanmorgen is Bert Slot geweest om even de verlichting in de hokken in orde te maken. In het nieuwe hok (gedeelte van de jongen) hadden we nog helemaal geen electriciteit. Nu is daar dus gelukkig ook de verlichting in orde. In de andere hokken is de verlichting ook aangepast. Eerder hingen daar gewone tl balken, maar Frits Boersma had nog enkele True Light lampen (bolletjes) ligggen. Bert Bedankt!

Over dit weekend kunnen we natuurlijk heel tevreden zijn. Voor ons was de jonge garde erg belangrijk. De duiven waren gezond en trainden goed en hard de laatste weken. Moet er wel echt bij zeggen de laatste weken, want daarvoor was het gewoon niet goed. De jongen waren toen niet fit en dan heb je er enkele tussen zitten die alles ophouden. Gelukkig zijn ze daar zelf weer bovenopgekomen.

Op zaterdagavond hadden we 36 van de 37 jongen thuis. Natuurlijk kunnen wij ook nog een keer een klap krijgen, maar deze ervaring hebben ze maar weer gehad. We blijven er dus nog steeds bij dat het ook zonder veel africhten kan wanneer de duiven goed trainen.

Tours werd voor ons ook een groot succes. We klokken 2 mooie vroege duiven. Voor teletekst was het niet goed genoeg, maar in het NIC en ACG wel 1 en 2. De eerste duif was een rechtstreekse van Hans en Evert Jan Eijerkamp. Als jong deed ze het erg goed, maar dit jaar viel het allemaal nog wel wat tegen. Daarom kreeg ze nog een laatste kans en gelukkig heeft ze die gepakt. Onze 2e duif kwam uit Nesta. In de Afdeling werd het uiteindelijk: 24,27,112,376 tegen 1503 duiven (4 vd 4).

 
<<< Terug