Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

24 juli 2012 - Druk dagje
24-7-2012
 

Vanochtend al mooi op tijd eruit om de jongen te laten trainen. Ook wel beter voor ze omdat het vanmorgen nog niet zo warm was. Ze trainden goed. Enkele laatkomers van zaterdag kwamen wat eerder terug dan de koppel. Jongen, ouden en kwekers gevoerd en toen richting Brummen.

Voor Zutphen nog 2 duiven gelost. 1 van deze 2 zal mee moeten naar Berlijn. De 11-730 is de eerste van afgelopen zaterdag en de 10-748 is een duivin uit Nesta. De 730 ziet er alweer prachtg uit dus we kijken woensdag wel wat we precies gaan doen.

Bij ons kunnen de oude duiven alleen in het dofferhok naar binnen (bij trainingen rouleren we). Daarom hebben we Joost even gevraagd of hij de 2 duivinnen even binnen wilde halen en daarna bij de doffer weghalen.

Toen we vanmiddag de jongen aan het chippen waren viel er ook nog een jonge duif op het dak. Het was er 1 van Arnold. Ze heeft vanochtend waarschijnlijk ergens tegenaan gezeten want ze had een flinke wond op de borst. We hebben het samen even gehecht en nu maar hopen dat ze weer een beetje hersteld.

Opvallend om te zien is ook dat uit bepaalde duiven alle jongen nog aanwezig zijn en uit bepaalde duiven helemaal niks meer. Uit Nesta, Maldini en Ippon bijvoorbeeld zitten alle jongen er nog.

Bij Eijerkamp weer even geholpen. Het nieuwe vlieghok (overnacht) is weer helemaal schoon onder de roosters. Een geweldig mooi hok!

 

 
<<< Terug