Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

25 juli 2012 - Weer voor ijs
25-7-2012
 

Het is een erg drukke week thuis. Het is mooi weer en dat betekent dat mijn ouders het erg druk hebben met het verkopen van ijs. We maken thuis boerderij ijs wat we veel verkopen op markten, maar ook veel andere winkels verkopen ons ijs. Met het warme weer is het dus topdrukte. Vaak helpen we dan of doen we andere dingen op de boerderij.

Vanochtend hebben de jonge duiven weer goed getraind. Maandag hebben we het hok gezellig gemaakt met nog wat extra broedvakken, hoekjes en broedschalen. Vanaf 2009 deden we de jongen naar een 3/4 vluchten op weduwschap en speelden ze door tot de laatste natoervlucht. Dit staat voor dit jaar ook op de planning.

Een voordeel van dit systeem vinden wij dat ze goed bij huis blijven trainen en goed wegtrekken. Ook als jaarling pakken ze het weduwschapspel heel snel op omdat ze het al geleerd hebben als jonge duif.

Update 18:45 uur

Voor Berlijn hebben we 1 duif ingekorfd. Uiteindelijk hebben we besloten om de 11-730 mee te geven. De eerste van Tours. We hadden al in de planning om haar mee te geven. De andere duivin heeft gisteren een ei gelegd dus dat plan kon ook defenitief van de baan. Overigens dit jaar bij de duivinnen het hele seizoen geen eieren gezien. Ze hebben het hele jaar nog niet naar elkaar gekeken. Nu ze even stil zitten begint dit natuurlijk wel te komen. 
<<< Terug