Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

26 juli 2012 - Zon, zon, zon
26-7-2012
 

Na het slechte weer van vorige week is het nu heel ander weer. Veel zon en het is behoorlijk warm. Sommige mensen zijn er blij mee, anderen weer wat minder. Wij vinden het niet erg en ik denk dat de duiven er vaak ook minder last van hebben dan wij denken.

De jongen vanochtend om 7 uur los gelaten. Ze trainen goed maar het echte scherpe moet nog wel komen, maar dat is ook niet erg. In de ochtend is het nog lekker koel dus ze konden even lekker trainen.

Gisteren dus 1 duivin mee gedaan op Berlijn. Er waren niet veel duiven. Wanneer wij geen kaart van de vereniging hadden gekregen, hadden we waarschijnlijk ook niet meegedaan. Verder is het rustig bij de oude duiven. Ze zijn nu 2 dagen niet los geweest vanwege andere bezigheden maar misschien vanavond, of anders morgen gaan ze weer los. Het is nog wel de bedoeling om de oude duiven op de natour te spelen. De eitjes van enkele goede vliegers gaan naar Bert Slot.

Morgen vroeg gaan de jongen nog even los. Er zullen ongeveer 38 duiven meegaan zoals het nu lijkt. De duivin van Arnold die gewond is kan nog niet mee. Ze heeft er zelf niet veel last van, want vanochtend wilde ze ook alweer meetrainen. We zijn benieuwd hoe de wond zal herstellen.

De kwekers vinden het met dit weer heerlijk om in de ren te zitten en een bad te nemen. Ze krijgen hier ook iedere dag de gelegenheid voor. Om het kweekhok te versterken hebben we Ippon nu gekoppeld tegen een van Loon duivin. Verder zullen er nog wat eieren van Hans en Evert Jan Eijerkamp naar Steggerda komen.

Iedereen veel succes dit weekend!

 
<<< Terug