Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

27 juli 2012 - Vanavond inzetten 1e jonge duivenvlucht
27-7-2012
 

Vanavond gaan we inkorven voor de 1e officiele jonge duivenvlucht van 2012. Alle jongen gaan mee alleen de duif die we deze week gehecht hebben en een enkele duivin die moet leggen niet. We hebben er wel vertrouwen in en we zijn benieuwd naar de uitslag van morgen. Zullen de jongens die ze al 15x weg gehad hebben de uitslag domineren of zal dit wel iets mee gaan vallen? We zullen het morgen zien.

Vanavond krijgen we ook weer het probleem welke we als getekende moeten gaan zetten. Met jonge duiven is dit vaak erg lastig de eerste weken. Een duif kan gemotiveerd raken van een nestje of het aanlopen met een andere duif maar ook gewoon een plekje in het hok. De jongen vliegen bij ons vanuit 2 verschillende hokken en in het begin waren de duiven erg hokvast maar de laatste 2/3 weken wisselen enkele duiven nog wel eens van hok wat we helemaal niet erg vinden. 

De jonge duiven hebben vanochtend nog getraind en bij binnenkomst ruim voer gekregen. Vanmiddag vlak voor het inkorven krijgen ze nog een beetje hennep waardoor ze nog een keer gaan drinken en daarna gaan we ze inkorven.

Kwam deze oude foto net tegen. Deze foto is genomen in 2008 toen Arjan Beens uit Genemuiden een aantal jonge duiven aanbood aan de jeugdspelers van Noordwolde. In 2009 hadden wij 2 duiven van Arjan op onze hokken en deze zijn alle vluchten mee geweest. Maar we wilden ons echt gaan specialiseren en daar paste deze 2 fond duiven niet in en daarom is er 1 overgewend naar de hokken van fondkampioen Jellema en de ander naar (links op de foto) Joost Westerkamp. Joost is zich helemaal gaan richten op de meerdaagse fond en vind het prachtig. En het gaat ook nog eens super goed want hij pakt regelmatige vroege duiven met maar 2/3 duiven mee. Joost is enorm fanatiek en wil een sterk hok met duiven opbouwen. Hij leert enorm veel van Peter Burger uit Wolvega en gaat vaak met ons mee naar Eijerkamp. Op Cahors heeft Joost voor zijn doen een hele koppel mee namelijk 6 duiven. We zijn heel benieuwd hoe het zal gaan. Joost Succes.

 
<<< Terug