Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

29 juli 2012 - Evaluatie Boxtel
29-7-2012
 

Nu dan toch even wat tijd om een nieuwsbericht te plaatsen. Gisteren een drukke dag thuis en met de duiven. Het ging gisteren niet zoals we hadden gewild. Op dit moment missen we nog 5 van de 33 jongen en dat is wel wat teveel. Misschien dat er vandaag nog wat terug zullen komen en dat we straks op een 30 jongen komen.

De eerste 2 duiven zaten er toch nog wel mooi bij. Met een 18e en een 22e tegen 2593 duiven doen ze het niet slecht. De eerste was een rechtstreekse Eijerkamp en de tweede duif komt van Arnold Paalman.

Achteraf ga je dan kijken waar de oorzaak ligt. Onze jongen hebben natuurlijk nog weinig ervaring. Vorige week was het een relatief makkelijke vlucht en deze was toch wat lastiger. Dat we geen geweldige serie hebben zoals Gert Jan konden we van tevoren ook wel voorspellen.

De geringe ervaring zou dus een oorzaak van het slechte verloop kunnen zijn. Opvallend was dat de jongen op het oude hok veel beter kwamen dan de jongen op het nieuwe hok. Misschien dat de verluchting op het nieuwe hok dan toch nog niet helemaal goed is.

Zo moet je proberen om er achter te komen wat nou de oorzaak is. Aan de andere kant moet je ook weer vooruitkijken. We hebben nog een mooie ploeg met jongen zitten en de mooie vluchten moeten nog komen.

Bij vanderstouwe-douna kwamen de duiven vanochtend erg goed na. Hier is er vandaag nog maar 1 bijgekomen, iets wat ons wat tegen viel.

Vanochtend om 10 uur ook even naar Joost geweest samen met Wilco Boltjes. Joost draaide zijn rode Beens doffer mooi op tijd. Deze doffer heeft als jong en als jaarling bij ons gevlogen. Bij Joost heeft hij al een aantal keer mooi op tijd gezeten.

Berlijn is ook gelost om 07:40. Even afwachten hoelaat die moeten gaan komen. In ons NIC 34 duiven als ik het goed heb.

 
<<< Terug