Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

31 juli 2012 - Berlijn en jonge duiven
31-7-2012
 

Vandaag weer een nieuwsbericht. Gisteren niet aan toe gekomen door een drukke dag. Maandagmorgen werd al een gedeelte van de stieren opgehaald om kwart voor 5. Daarna de eigen jongen los gelaten en de andere duiven verzorgd. De jongen trainden een goed uur. Na het binnenroepen van de jongen richting Brummen om een dag te helpen.

De doffers nog even gepakt en meegenomen naar Brummen. Vlak voor Eijerkamp hebben we ze gelost. Ze moeten weer aan de bak voor de natour. Gisteravond zijn ze gekoppeld.

Tja, en dan nog Berlijn. Onze duivin is helaas nog niet terug. Ze was na Tours weer prachtig mooi dus met veel vertrouwen meegegeven en dan krijg je dit. Niemand had dit natuurlijk verwacht, maar het is nu zo gelopen en we moeten hopen dat ze nog terug komt.

Gisteravond is Daniel Haneveld ook nog even langsgeweest om nog 2 jongen op te halen. Ik hoop dat Daniel er wat mee kan en volgend jaar zijn ploeg met oude duiven wat kan versterken.

Uit de ruil met Arnold Paalman zijn inmiddels al leuke resultaten gekomen. Arnold heeft nu al 2 keer een duivin uit Xavi x dochter Ippon als eerste gedraaid. Onze 2e van afgelopen week was een doffer van Arnold. Allert Turksma (jeugdlid uit Wommels) leende 5 doffers van ons na een aanval van de marter. Zijn eerste was een jong uit een doffer van ons.

Vanochtend de jongen om 7 uur laten trainen. Om 08:10 uur heb ik ze binnengeroepen. We zitten nu op 30 van de 33 dus we kunnen tevreden zijn denk ik. Gisteren kwam er nog een Eijerkampje weer. Helaas wel onze favoriet van Eijerkamp weg.

Straks even naar Gert Jan toe om schoon te maken en vanmiddag misschien even roosters in het nieuwe hok leggen. Het nieuwe hok bestaat uit 2 afdelingen met tussenhal. In de afdeling voor de jongen ligt droge mest en in de andere afdeling + tussenhal willen we graag roosters.

 
<<< Terug