Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

1 augustus 2012 - Een mooie dag
1-8-2012
 

Het is prachtig weer op de eerste dag van de maand augustus. De jongen hebben vanochtend getraind toen het nog een stuk minder warm was. Om kwart over 8 werden de laatste kalveren hier opgehaald (80). Daarna koffie en even naar de familie Jellema geweest.

We komen nog altijd graag even bij de familie Jellema. Het is altijd gezellig en we gaan dan ook vaak even kijken met een overnachtvlucht. In 2006 wilden we graag wat sierduiven. Jellema stond bekend als duivenmelker in Steggerda dus gingen we daar eens kijken. Toen we daar de postduiven zagen wilden we dit ook graag. We zijn daar vooral in onze eerste jaren erg goed geholpen, maar nog steeds kunnen we altijd even langskomen.

Zoals het nu lijkt gaan we morgen naar Brummen toe. Met een beetje goed weer gaan de jongen even mee. Misschien de oude duiven ook wel even. De ouden zitten inmiddels al gekoppeld. Het is erg gezellig zo in het hok met het stro. De duiven hebben inmiddels ook behoorlijke nesten gebouwd. De eieren van onze beste vliegers gaan naar Bert Slot. Een mooi koppel is Zlatan x dochter Ippon. Zlaten stond eerst gekoppeld op Lotte (Nesta x Sanne) maar die werd helaas gepakt door de roofvogel. Het aparte was dat het daarna ook een beetje gebeurd was met de goede prestaties van Zlatan. Nu staat Zlatan gekoppeld op een kweekduivin, een dochter van Ippon uit 2009. Hieronder een foto van het koppel.

 
<<< Terug