Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

6 augustus 2012 - Inmiddels 32 van de 34
6-8-2012
 

Vandaag een drukke dag. Vanmorgen al op tijd de jonge duivinnen laten trainen. Ze trainden aardig maar je ziet toch dat ze wat stress hebben van het nieuwe weduwschapspel. Een ander hok is even wennen maar vanmiddag was de mest alweer een stuk beter dan vanmorgen.

De jonge en oude doffers gepakt voor een africhting, omdat we toch naar Brummen zouden gaan. Toen Joost om 08:00 arriveerde zijn we die kant opgereden. Onderweg was het niet geweldig weer en ook de Buienradar gaf aan dat er wat onweer in de lucht zat. Bij afslag Heerde de duiven toch maar losgelaten. Toen we verder reden naar Brummen werd het weer steeds beter. Uiteindelijk alles toch weer thuis dus een mooie africhting.

Van afgelopen weekend nog 2 duiven achter. Hopen dat ze misschien in de loop van deze week nog thuis zullen komen. Momenteel erg veel aanvliegers hier rond huis. Op de ren van de kwekers zit nu al erg lang een jonge blauwe duivin.

Nu om 18:00 uur weer thuis en onze eigen duiven verzorgd. Zo even wat eten en dan weer richting Gert Jan om daar de hokken schoon te maken.

Morgenvroeg doen we het weer hetzelfde als vanochtend. De oude en jonge doffers even mee, duivinnen bij huis laten trainen. Wanneer we niet naar Brummen zouden gaan hadden we de duiven waarschijnlijk helemaal niet weggebracht, maar nu is het wel makkelijk om ze even mee te nemen. Op deze manier kunnen we ook een beetje op tijd bij Eijerkamp zijn.

De oude duivinnen hebben inmiddels bijna allemaal gelegd.

 
<<< Terug