Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

9 augustus 2012 - Morgen inzetten voor Nijvel
9-8-2012
 
Afgelopen weekend de jonge duiven op weduwschap gezet en besloten alle duiven over te wennen naar het oude hok. Toen we dit hadden besloten wisten we dat we hier wat tijd in moesten gaan steken en dat het voor de duiven wel even wat stress geeft. Ze worden gescheiden en moeten ook ineens in een vreemd hok binnen lopen. Het is niet ideaal maar het kan even niet anders. Vanochtend waren er al heel veel jongen van het nieuwe hok die zo naar binnen liepen op het oude hok. Ook de training van zowel de duivinnen en de doffers was erg goed.

Dit is ook 1 van de redenen geweest om de jongen op weduwschap te spelen. De jongen blijven goed trainen wat soms met nestduiven een probleem geeft. Ook een voordeel is dat ze als oude duif het weduwschap spelletje al kennen.

Henk Douna uit Donkerbroek mailde ons hoe het kwam dat Zlatan een gebroken stuit heeft. Hij kende dit niet. Grote kans dat Zlatan tijdens een training ergens tegen aan is gevlogen. Verder is er niks aan hem te zien. 1 van de 2 stuitbeentjes is naar binnen toe geschoten wat bijna wel zeker betekend dat die gebroken is. Last heeft hij er helemaal niet van.

 
<<< Terug