Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

11 augustus 2012 - Wedstrijddag
11-8-2012
 

Goedemorgen

Vandaag vliegen we de wedvlucht vanuit Nijvel voor ons een 280km. We hebben 27 jonge duiven ingekorfd.  Deze week hebben we alle jongen naar het zelfde hok overgewend. Dit ging opzich best goed maar toch een 2/3 duivinnen die wel eens wat langer buiten bleven. Deze duivinnen hebben dus ook te weinig gegeten en hebben we even thuis gehouden en gaan volgende week weer mee.
Het overwennen naar het andere hok is knap lastig in het seizoen maar ik denk dat het volgende week al veel beter gaat. In de club waren er een kleine 500 duiven.

1e getekende 12-521 deze 100% van Loon doffer rechstreekse Eijerkamp is al 2 weken onze 1e duif.
2e getekende 12-371 rechtstreekse Arnold Paalman Laren.

Arnold Paalman is een goede vriend van ons en heeft een zeer goed hok met duiven. Arnold heeft ook veel Eijerkamp duiven waar hij succes mee heeft. We hebben dit voorjaar een paar duiven geruild en we zijn tot nu toe zeer tevreden over deze duiven. Arnold heeft al 2 weken een jong uit Xavi x dochter Ippon voorop en vroeg in zijn club wat voor ons ook erg leuk is.

Iedereen veel succes vandaag.

Update 13:45 uur

Om 12:26:25 klokken we een zoon van Ippon x Hannah. Helaas wel enige tijd verspeeld. In de vereniging wint Wim van Dijk de eerste prijs, kort gevolgd door onze duif. Nu om 13:45 zijn er 19 van de 27 duiven binnen.

Later meer.

Update 17:00 uur

Op dit moment 25 van de 27 thuis. Een goede vlucht geworden voor de jonge duiven. Veel duiven hebben teveel gevlogen omdat ze veelal van de noordkant kwamen. Maar hier leren ze alleen maar van. Straks naar de vereniging kijken hoe de uitslag is maar we zijn nu al wel tevreden de 1e week nadat we ze op weduwschap hebben gezet.

Ook een mooi telefoontje van Arnold Paalman hij speelt de 1e in de club. Misschien speelde hij ook de 2e of 3e en dit was een rechstreekse van hier uit Xavi x dochter Ippon.

 
<<< Terug