Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

14 augustus 2012 - Ze komen er aan
14-8-2012
 

Het begint er op te lijken met de jonge duiven. Ze trainen goed en zijn nu helemaal gewend aan hun nieuwe onderkomen. Ze tonen beter dan vorige week, ook de mest is veel beter dan vorige week. De week voor Nijvel was er nog al wat stress op het hok.

Vanochtend om 07:00 uur de duivinnen los gelaten. Ze waren gelijk uit het zicht en dat lijkt een goed teken. Na 40 minuten kwamen 3 duivinnen terug en na een uur was alles weer terug. Ze hebben toen nog 20 minuten bij huis getraind en daarna alles binnen geroepen. Wanneer ze zo hard trainen is het ook belangrijk dat ze goed eten. Wij voeren altijd ruim dus ze zullen niet snel wat tekort komen.

Om 08:30 de doffers losgelaten en ook die waren gelijk uit het zicht. Ydo was ondertussen even bij Roy de duiven aan het doen dus ze zullen die kant wel op zijn gegaan.

Gisteren zijn we ook nog even bij de fam. Jellema geweest. Ûltsje vertelde dat zondag de oude doffer was doodgegaan. Hij is uiteindelijk 24,5 jaar geworden. Vrij plotseling want de afgelopen jaren was hij nog geweldig fit, prachtig om te zien. Ook zijn zoon bereikte al een hele mooie leeftijd, dus het zit wel wat in het soort.

Vanmiddag de jongen misschien nog even een stukje wegbrengen en daarna even bij elkaar. De ouden kunnen dan ook weer even mee. Ondanks dat ze op het nest zitten, trainen ze goed bij huis.

Gisteren ook nog 8 broedhokken aangeschaft voor in het kweekhok. De bakken die er nu in staan passen niet helemaal goed en we zochten altijd nog wat anders. Nu stonden deze bakken op duivenmarktplaats. Het zijn 8 bakken met elektrische mestbanden er onder.

 
<<< Terug