Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

17 augustus 2012 - Nijvel op vrijdag
17-8-2012
 

Via twitter waren we al snel op de hoogte van de lossing op vrijdag. Sjaak Buwalda is met dat soort dingen altijd erg snel. Op de site van de afdeling stond het ook al. Dit keer was de communicatie erg goed, wat ook wel eens anders is geweest. Het is denk ik wel een goede beslissing. Natuurlijk moeten we het nog afwachten, maar wij zijn er niet ontevreden mee.

Vanochtend om 10:15 uur zijn de duiven gelost in Nijvel. Wat ik begreep waren er wat problemen met de vrachtwagen. Op dit moment is de lucht hier behoorlijk blauw en staat er niet veel wind. Rond een uur of 1 zullen de eerste duiven wel op Urk vallen. Ook dat kunnen we altijd mooi via twitter volgen. Maarten Hakvoort is altijd erg snel.

Van ons zijn er 27 duiven gelost in Nijvel. Zitten nog een paar thuis die op de natour weer mee gaan. De duiven hebben deze week goed getraind en lieten zien dat ze het weduwschapspel aardig beginnen door te krijgen. De stress van vorige week is er wel wat af.

De getekende duiven voor vandaag:
1e get: 12-521 Rechtstreeks Hans en Evert Jan Eijerkamp (van Loon).
2e get: 12-793 uit zus Zlaten x zoon Geschelpte 03 (Eijerkamp). Geweldig mooie doffer, en weer een kleinkind van Ippon.

Het aanwijzen van de duiven blijft toch wel een lastig verhaal met de jongen. De 521 heeft al een aantal leuke prijzen gepakt en hij toonde goed deze week.

Iedereen veel succes!

Update 17:00 uur

Eerst even wezen zwemmen, vandaar de late update

Het resultaat van vandaag was niet goed genoeg. We beginnen te laat als je kijkt naar Beute en van Dijk. Vooraf wel verwacht dat we er in de afdeling niet aan zouden komen, maar dan moet je naar club of ACG kijken. Ook daar was het niet goed genoeg. Op dit moment wel 26 van de 27 thuis en daar zijn we wel tevreden over.

Later ga je dan kijken waar het aan ligt. De jongen trainen prima en eten ook goed. We zouden het zo niet weten. Gewoon weer door naar volgende week.

Onze eerste duif was overigens een rechtstreekse Eijerkamp.

Vanavond afslaan en gelijk de ouden in de mand voor de africhting. Bij ons zullen de meeste oud duiven wel mee gaan.

 
<<< Terug