Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

21 augustus 2012 - Trainen en africhten
21-8-2012
 

Vanochtend om 07:00 uur de duivinnen los gelaten. Het was heerlijk weer vanochtend. De duivinnen trainden goed en om 08:20 uur alles weer binnengeroepen. Daarna de doffers los gelaten om 08:30 uur. Ondertussen samen even de oude duiven voor een africhting gepakt.

De doffers trainden ook aardig goed. 2 doffers kwamen wat eerder thuis met een duivin die blijkbaar niet tussen de groep duivinnen zat. Om 20 voor 10 alles naar binnen gehaald.

Ondertussen was Ydo naar Meppel gereden om de oude duiven even weg te brengen. Die waren er ook zo weer en toen ik de jonge doffers binnenhaalde vielen ook de eerste oude doffers.

Bij de oude duiven komen inmiddels de meeste jongen uit het ei. Sommige zijn nog erg strak maar lang niet alles is nog helemaal strak.

Vanochtend ook even gekeken naar onze deelname op de jonge duivenvluchten van vorig jaar. Op St Quentin (1 na laatste vlucht) deden we 22 mee en ook op Morlincourt (laatste vlucht) gingen 22 jongen mee. We hebben er voor aankomend weekend 28 zitten. Dit jaar hadden we ook meer gekweekt dan vorig jaar. Op gezondheid hebben we erg streng geselecteerd dit jaar, dus toen zijn er al wat duiven afgevallen.

 
<<< Terug