Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

22 augustus 2012 - Bezoek aan Arjan Beens
22-8-2012
 

Vanochtend hebben de jonge duiven hun training bij huis weer gehad. Ze hebben leuk getraind de doffers beginnen zich steeds meer als weduwnaars te gedragen ook tijdens het vliegen. Deze week zien ze elkaar niet doordeweeks. Voor inkorven mogen ze wel een lange tijd bij elkaar.

Gisteren samen met Joost Westerkamp bij Arjan Beens uit Genemuiden geweest. Arjan heeft dit jaar weer een geweldig jaar gehad op de marathonvluchten. Elke vlucht stond hij er weer met kopduiven en prachtige series. In 2008 had Arjan een aantal jongen gekweekt voor alle jeugdleden van pv. De Vredesduif. Joost heeft hier nog steeds 2 hele mooie duiven van die al voor een paar mooie kopprijzen hebben gezorgd. Reden genoeg om eens op een avond op hokbezoek te gaan bij Arjan. Toen we aankwamen eerst buiten gezeten en mooi gepraat over de duivensport. Daarna naar de hokken gegaan en uitgebreid de duiven en de hokken bekeken. Maar wat een kwaliteit daar op de hokken, geweldig! Enkele hele fijne duiven in de handen gehad. Zo zie je maar weer dat goede duiven de meest belangrijke factor is tot succes. Natuurlijk komen daar nog wel een aantal andere dingen bij kijken. Kortom, een mooie avond duivensport.

Toen wij begonnen hebben we veel duiven van Jellema gehad. Uit veel toppers en teletekstduiven hadden we toen kinderen. Maar omdat wij graag op de programmavluchten wilden vliegen zijn deze duiven toen weggegaan. Af en toe pakten ze wel een leuke prijs maar ze hadden niet de snelheid zoals onze Belg bijvoorbeeld had. Wanneer het zwaar was dan kwamen ze wel. Zo kan ik me nog een zware Orleans herinneren met veel verliezen. Toen kwamen ze hier ook goed af. Op de overnachtvluchten deden ze het ook wel. Op dit moment kunnen we het er niet bij doen maar we vinden het wel een mooi spel.

 
<<< Terug