Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

23 augustus 2012 - Inkorven voor St. Quentin
23-8-2012
 

Vandaag is het alweer donderdag. We gaan vanavond weer naar de club om de jongen in te korven. Dit keer gaan ze naar St. Quentin en het zal de eerste keer 2 nachten mand zijn. Het drinken zullen de jongen inmiddels allemaal wel door hebben.

Onze jongen kennen de mand al goed voordat ze meegaan met de vrachtwagen. We zijn dan wel niet echt van het africhten, toch doen we de jongen vaak in de mand voor het seizoen. De eerste keer hebben ze veel stress en enkele dagen later zijn er vaak duiven die toch wat last krijgen van coli. Ook dit jaar hebben we hier niks tegen gedaan en alles zelf uit laten zieken. Wanneer wij de jongen in de mand doen hangen we ook altijd even de waterbakjes er aan.

Vanochtend zoals gewoonlijk de duivinnen om 07:00 uur los gelaten. Ze trainden goed en waren voor een lange tijd uit het zicht. Ook de doffers hebben een prima training afgewerkt. Het geeft weer vertrouwen voor dit weekend. We zullen het wel zien. Zoals het nu lijkt gaan er 28 mee vanavond. 27 van Nijvel + 1 doffer die zich vorige week erg goed had verstopt. We zijn er nog niet helemaal over uit wat de getekende duiven zijn voor vanavond.

Vandaag ook de nieuwe broedhokken opgehaald in Zeist. Voor de oude duiven dus ook een mooie africhting. Op www.afstandmeten.nl kwam ik op een afstand van ruim 100 km. Deze week zijn ze ook nog een keer naar Koudum geweest. Een hele andere richting dan normaal, maar ook uit die hoek kunnen ze dus wel thuis komen haha.

 
<<< Terug