Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

24 augustus 2012 - Inkorven voor Wijchen
24-8-2012
 

Vanavond wederom inkorven. Dit keer voor de vlucht vanuit Wijchen (117,980 km). Het is de eerste natourvlucht. Voor morgen lijkt het weer nog niet zo geweldig maar met een zw wind zijn de duiven natuurlijk wel weer snel thuis.

Op St. Quentin toch 27 meegedaan. Dit keer geen duiven vergeten, maar een jonge doffer was niet vol genoeg. Deze doffer was al een twijfelgeval dus waarschijnlijk gaat hij ook niet weer mee. In de club niet zoveel duiven. De meeste liefhebbers die niet hebben verduisterd stoppen nu of spelen de jongen op de natour.

De getekende duiven op St. Quentin:
1e get. 521 rechtstreekse Eijerkamp (van Loon)
2e get. 761 uit Ippon x Hannah

Vanavond zullen de oude duiven mee gaan. Hoeveel weten we nog niet precies. Ook even kijken naar de neststanden. Duiven die op uitkomende eieren zitten mogen nog een week thuis blijven. De getekende duiven blijft ook bij de oude duiven lastig. We hebben wel meerdere kanshebbers er tussen zitten. Denk dat de 10-758 een goede kans maakt.

Zoals u misschien onze site bekijkt, bekijken wij ook altijd een aantal sites. Iedere dag even kijken we wel even op een aantal sites. Beute, Eijerkamp, Vanderstouwe-Douna en ook de site van Theo Pander. Theo heeft bij ons een Eijerkamp doffer gehaald waar hij nu Eurosmith uit gekweekt heeft. Tot nu toe staat deze jonge duif 1e asduif jong ACG.

Op onderstaande foto ziet u de 10-758 (doffer voor in de bak). Hij heeft het dit jaar erg goed gedaan, net zoals vorig jaar. Het is een rechtstreekse van Peter vd Merwe. In 2010 als ei gehaald samen met zijn broer, de 10-757. Ook zijn broer heeft het al goed gedaan op de vluchten met o.a. een 1e in het ACG vorig jaar op de natour. Ook al is het familie van elkaar, toch hebben ze nog wel eens ruzie, wat aan de bovenste broedbak wel te zien is.

 
<<< Terug