Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

25 augustus 2012 - Vluchtdag
25-8-2012
 

Goedemorgen,

Vandaag 2 vluchten op het programma. De jonge duivenvlucht vanuit het Franse St. Quentin en de natoer vlucht vanuit Wijchen. 27 stuks zijn naar St. Quentin en 18 stuks naar Wijchen. De oude duiven voor de natoer zitten op wat verschillende standen. De meeste duiven zitten nu op jongen van een 3/4 dagen en een paar zitten nog op eitjes.

St Quentin is gelost om 7.40 bij een harde zuiden wind. Ook in Nederland is de wind veelal zuid.Dit betekend dat ze de gehele vlieglijn een zuidelijke wind hebben met enkele regenbuien onderweg.

Vanochtend er al vroeg uit om thuis de kalveren te voeren. Gisteren zijn deze nieuwe kalfjes gekomen en in het begin kost dit wat extra tijd.

Iedereeen veel succes vandaag.

Update 13:00 uur

De duiven van Wijchen kwamen snel. We krijgen 2 duiven tegelijk en ze hielden elkaar wat op. Uiteindelijk klokken we Doutzen (Ippon x Hannah) als eerst. De 09-872 zat samen met haar op de klep maar schrok en we klokken hem dus helaas wat later. Verder volgt de rest snel en alles is zo weer thuis.

Dan de jonge duivenvlucht. Tot nu toe ging het nog niet geweldig bij ons met de jongen. Het overwennen van de jongen is achteraf misschien geen juiste beslissing geweest. Vandaag pakken we een 3e in de club met een jong van Arnold. In de afdeling komen we er niet aan te pas. Over de eerste duif opzich niet ontevreden. Gert Jan heeft de jongen bijzonder goed dit jaar. Geen enkele duif uit de goede hoek, alles komt van achteren. De meeste jongen zijn behoorlijk nat en hebben dus veel regen gehad onderweg. Ze komen ook zeker niet vlot. Een half uur geleden waren er een stuk of 12 vd 27.

Nu maar hopen dat alle jongen wat weer komen. Bij ons tijdens de aankomsten een geweldige stortbui en 6 aanvliegers op het dak.

Zoals te zien op onderstaande foto hebben de duiven behoorlijk wat regen gehad.

Een kijk op de hokken tijdens de vlucht. De jongen moeten op de meest rechtste klep van het grote hok vallen. Op deze foto is de klep niet te zien.

De kwekers tijdens de regen.

Update 15:00 uur

Op dit moment onweer hier. Er zijn nu 21 van de 27 jongen thuis. Ik hoop dat de teller vandaag nog wat zal oplopen en anders evt morgenvroeg.

Update 18:30 uur

De hokken bij Gert Jan zijn weer schoon. Bij Gert Jan een beetje hetzelfde als bij ons. Moesten ook nog wel een paar komen. Onder het schoonmaken kwamen er nog een paar thuis. Toen wij weer bij ons eigen hok waren stond de teller gelukkig ook op 25 vd 27. Er moeten dus nog 2 jongen komen. Gelukkig valt het een beetje mee van wat ik tot nu toe gehoord heb. Vanavond maar eens kijken hoe het bij de andere clubgenoten lijkt.

 
<<< Terug