Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

27 augustus 2012 - Voorbereiding Morlincourt van start
27-8-2012
 

Het is maandag en we zijn weer volop bezig met de vluchten van dit weekend. We vliegen met de jongen Morlincourt en de oude duiven gaan naar Den Bosch zoals het nu lijkt. De duivinnen lieten vanochtend weer een goede training zien en ook de mest was erg goed. De doffers trainen op dit moment.

Even kijken of er vandaag nog tijd is om de oude duiven weg te brengen. Als het niet lukt om de ouden weg te brengen mogen ze gewoon een uur bij huis trainen. Voor Doutzen afgelopen weekend weer een mooie prijs. Het is 1 van onze favoriete duivinnen en ze heeft dit jaar al een aantal mooie prijzen bij elkaar gevlogen.

Afgelopen weekend kwam Wilco Boltjes ook nog met 21 rechtstreekse Boltjes. Ze zagen er prima uit. Bij een aantal wel een kippenvleugel. Ze gaan het kippenhok versterken.

Van afgelopen weekend nog 2 jonge doffer onderweg. Opvallend is dat je uit bepaalde koppels nog veel jongen hebt zitten en uit bepaalde koppels helemaal niks meer. Uit Ippon nog 2 vd 3, Nesta nog 3 vd 4, Maldini nog 3 vd 4.

Vandaag ook maar eens even kijken of we de automatische broedhokken kunnen plaatsen. Ze komen in de ren te staan.

Verder is Ydo nog wat dingen aan het regelen voor volgende week. Zoals sommigen misschien al weten gaat Ydo voor een half jaar bij Eijerkamp werken. Voor school moet Ydo het komende half jaar nog een aantal punten binnenhalen om te kunnen afstuderen. Het gaat niet om heel veel tentamens of verslagen dus was er de mogelijkheid om naast school ook te gaan werken. Inmiddels komen we alweer een aantal jaren bij de familie Eijerkamp en is er een goede band onstaan. Ydo kreeg de kans om bij Eijerkamp te gaan werken voor een half jaar en om ook daar te gaan wonen. Omdat dit net in een periode valt dat het op eigen hok wat rustiger is kan dat natuurlijk prima.

 
<<< Terug