Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

1 september 2012 - Vandaag 2 vluchten Den Bosch en Morlincourt
1-9-2012
 

Goedemorgen,

Vandaag staan er 2 vluchten op het programma de Natourvlucht vanuit Den Bosch en de Derby der Junioren vanuit Morlincourt.

Op Den Bosch hebben we 19 oude duiven ingekorfd. De ouden zaten veelal op jongen van 5 dagen.

1e get: Doutzen een dochter van Ippon x Hannah
2e get: 10-758 een rechtstreekse Peter vd Merwe die al heeft laten zien kop te kunnen pakken.

Donderdag voor Morlincourt 26 stuks ingekorfd. Ze stonden er goed op. Deze week mochten de duiven weer terug naar hun hok waar ze eerst altijd op hebben gezeten. Ze vonden het in iedergeval erg leuk om terug te gaan naar hun oude hok en gingen gelijk weer op hun vaste plek zitten en hopenlijk motiveert ze dit.

1e get: 12-369 rechtstreeks Arnold Paalman
2e get: 12-792 Dochter van Nesta

Iedereen veel succes vandaag er komen vandaag. We proberen vandaag de site weer actueel te houden met regelmatige updates.

Update 11:00 uur

Den Bosch is goed verlopen. We klokken om 10:21:00 een doffer uit een duivin van Frits Boersma x zoon Otto (Eijerkamp via Marcel van Zanden). Daarna volgen de duiven erg vlot maar helaas wel wat tijd verspeeld met nummer 2,3 enz. Dan valt er een grote koppel op 25 over. Maar goed het lijkt een mooie vroege duif!

Vanmiddag Morlincourt. Iedereen veel succes!

Update 12:30 uur

Op dit moment staat de 11-149 7e op de blauwband. In afdeling Friesland zal het dus ook een mooie vroege duif zijn. De 149 deed het als jong erg goed maar dit jaar nog niet super. Nu pakt hij de eerste prijs in de vereniging en zoals het nu lijkt ook in het ACG. Op dit moment heeft hij jongen van 10 dagen oud. Hieronder een foto van deze doffer.


Update 14:30

Morlincourt is het niet geworden. Wim pakt ze geweldig goed bij ons in de vereniging en Gert Jan pakt ze ook wel achter elkaar. Wij zitten zelf te laat. Het gaat weer hetzelfde als vorige week. Ze komen wel thuis en zijn ook niet afgevlogen maar die motivatie mist gewoon zoals die er andere jaren wel was. We klokken op 13:52:54 een duivin uit Maldini x van Loon duivin. Nu 17 van de 26 thuis.

Later meer.

 
<<< Terug