Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

6 september 2012 - De dag voor het inkorven
6-9-2012
 

Het is vandaag de dag voor het inkorven. Morgen zullen de duiven voor de 3e natourvlucht vertrekken naar Boxtel. Voor ons is dat, op een halve kilometer na, 150 km door de lucht. Zoals het nu lijkt zal er waarschijnlijk een westen wind waaien.

Bij ons zullen dezelfde duiven als vorige week mee gaan. Zoals gezegd gaan de jongen niet meer mee. Wanneer we de jongen zo hadden gehad als andere jaren hadden we dit wellicht wel gedaan maar het was nu wel goed.

Gisterochtend zijn de doffers naar Lelystad geweest en vandaag naar Heerde. Beide africhtingen zijn prima verlopen. De duivinnen hebben gisteren in de ochtend en avond een uur getraind en vandaag lukte dat alleen s'ávonds, omdat ik vanochtend al vroeg weg moest naar school. Al met al hebben ze deze week wel behoorlijk wat vlieguren gehad.

Theo Pander noemde het nog even op zijn site. Nou Theo, wij zijn ook blij dat het einde in zicht is. Het vraagt toch echt wel de nodige tijd en energie om een beetje mee te kunnen komen op de natour, naar ons idee.

Verder wel het idee dat de duiven er goed op staan. Ze tonen mooi en zijn druk in de weer met de jongen. De jongen komen overigens ook erg mooi op. Hopen dat er wat bij zit voor op het kweekhok in de toekomst.

Arnold had afgelopen weekend een jonge duif uit Maldini bij zijn eerste 2 duiven. Hij won de 1e en 2e in de vereniging. Ook uit Xavi x dochter Ippon heeft hij 2 fijne jongen zitten. Hopen dat ze volgend jaar ook wat kunnen laten zien.

Nog een mooi filmpje van Gert Jan op de site van Rtv Drenthe,

Morgen meer. Iedereen succes!

 

 
<<< Terug