Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

12 september 2012 - Geen nieuws?
12-9-2012
 

De afgelopen dagen weinig tijd gehad voor het bijwerken van de website. Ydo zit natuurlijk bij Eijerkamp dus de verzorging komt even op mij aan. Momenteel verzorg ik ook nog de duiven van een andere liefhebber en begint de drukte op school ook weer.

Zondag moesten we al vroeg voetballen. De duiven wel even in bad gehad en s'avonds even laten vliegen. Maandagochtend zou Ydo de duiven meenemen naar Brummen maar het weer leek niet zo geweldig. Daarom geen duiven meegenomen, maar wat later op de morgen was het weer prima. De duiven van Bert Slot zijn nog wel even meegeweest.

Maandagavond de duiven even naar weggebracht op een korte afstand. Dinsdagavond zijn ze even naar meppel geweest. Gisteravond was Ydo thuis dus konden de duiven vanmorgen mooi mee naar Brummen. Evenals maandag leek het weer ook vandaag niet zo super maar op dit moment is het prachtig weer. We moeten de duiven ook al om 6 uur pakken en dan is het nog behoorlijk donker.

Vanavond zullen we de duiven gewoon bij huis los laten voor een rustige training. Ze hebben al aardig kilometers gemaakt voor vandaag.

Update 14:20 uur

Na de vlucht van zaterdag ook even mail contact gehad met Marcel van Zanden. De 149 (Tyson zoals we hem nu noemen) is toch wel een aparte duif. Als jonge duif erg goed gevlogen met behoorlijk wat prijzen. Nu als jaarling niet super en nu op het nest komt hij geweldig goed. Tyson komt uit een zoon van Otto. De superkweker van Marcel van Zanden. Juliette, een dochter van Otto, won 2 eerste prijzen in het ACG. Ook deze 2 eerste prijzen waren beide op het nest (als jonge duif en op de natour).

De duiven zijn vanmorgen goed naar huis gekomen van Brummen. Ydo heeft ze daar rond 10 voor 9 gelost en om 10 uur smste mijn vader dat er duiven vlogen dus dat zal goed zitten.

 
<<< Terug