Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

17 september 2012 - Een late update
17-9-2012
 

Afgelopen weekend was het weer een druk weekend, vandaar deze late update. Zaterdag wat mensen te kijken bij de vlucht.

Zaterdag dus de vlucht vanuit Lommel gehad. Het ging ons niet naar het zin moet ik eerlijk zeggen. Vlak voordat de eerste duif viel een sperwer in de lucht. De eerste duif leek er eerst even weinig van aan te trekken, maar later trok hij dan toch weer aan om keihard bij ons achter het land in te trekken. Dan valt de tweede duif en gelukkig komt dan ook de eerste duif weer terug. Al met al kost het ons enige tijd en dat moet je niet hebben op deze snelle vluchten. De eerste duif van Gert Jan hadden we niet gehad overigens. Daarna volgen de duiven wel behoorlijk snel.

In de vereniging is het goed voor een 4e en een 7e tegen 227 duiven en 11 vd 18 in de punten. In het ACG een 10e en een 15e tegen 1473 duiven. Opzich is het niet verkeerd natuurlijk. Gert Jan kreeg ze geweldig goed naar huis en heeft er wat meer mee. We pakken Thiago wel voorop (1e get) en hij kan hiermee weer een mooie prijs bijschrijven. Onze tweede duif komt uit Nesta x dochter Ippon.

We hadden Wilco Boltjes beloofd om even te helpen met het ophalen van een hok bij Willem Heinhuis. Dus na de vlucht even wat eten en snel met de trekker richting Blesdijke. Wilco en Klaas pakten afgelopen zaterdag de eerste van de afdeling, Super! Daarna richting Steenwijk om het hok op te halen. Even leek het erop dat het lastig zou gaan worden maar uiteindelijk met de kar door de tuin heen en toch het hok erop gekregen.

Daarna Roy opgehaald en door naar de vereniging. Het was al om 5 uur afslaan. Toen de duiven en stieren gevoerd en naar Heerenveen - Ado. Laten we het daar maar niet te lang over hebben, wat was dat slecht zeg. Na de wedstrijd tegen Ajax had ik er wel weer wat vertrouwen in.

Zaterdagavond was er nog een mooi feestje in Oldemarkt, dus daar ook maar even kijken na de voetbal. Natuurlijk was 1 van de Limbo's uit Zuudvene ook nog aanwezig. Zondagochtend met de mannen van VV de Blesse 2 aantreden tegen Akkrum 2. Ondanks de nachtelijke aankomst van Oldemarkt toch redelijk fit en een 2-2 gelijkspel kunnen halen.

Het ei van Zlatan gaat naar Anton Hassing. Anton was er al eerste bij. Helaas had Zlaten zelf al wel 1 ei kapot gedrukt.

Vorige week nog wel een kleine domper. De 10-688 keerde niet terug na de training. In het land lag een grote bult met veren, gepakt door de kromsnavel. Dat was wel even balen, we hadden haar graag bij de ploeg voor volgend jaar gehad. Ze was onze beste jonge duif van 2010 en ook al jaarling heeft ze het erg goed gedaan op de snelle vluchten. Het was de nestmaat van Thiago en dus een rechtstreekse Eijerkamp. De roofvogel wordt dus weer wat actiever, wat ook zaterdag te zien was. Nog 1 weekje en dan komen de duiven ook niet meer los.

Excuses voor de onduidelijke foto.

 
<<< Terug