Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

20 september 2012 - De laatste loodjes
20-9-2012
 

Het seizoen loopt ten einde. Nog een paar dagen en dan is het gebeurd voor dit jaar voor de meeste liefhebbers. Natuurlijk zijn er dan nog de taartvluchten, maar ik ben blij dat het bij ons na dit weekend klaar is.

Wij hebben dat beide wel een beetje. Altijd heel veel zin wanneer het seizoen gaat beginnen maar na de laatste vluchte is het ook wel weer mooi geweest. In de winter is een goede verzorging ook belangrijk, maar het komt dan toch allemaal wat minder precies en er hoeven geen duiven meer te trainen.

De voorbereidingen voor de laatste natourvlucht verlopen goed. De duiven deze week al een aantal keren weggehad. Vorige week wonnen de Gebr. Boltjes de 1e prijs van de afdeling. Door drukte op het werk hadden ze de duiven helemaal niet gelapt. Opzich hoeft dat ook niet natuurlijk. Wanneer ik hier de doffers los laat bij huis trainen ze ook makkelijk een uur. Ze trainen eigenlijk nog beter dan wanneer ze op weduwschap staan. Bij ons trainen de duivinnen altijd wel goed, maar de doffers dat is meer spelen dan trainen.

De meeste duiven zitten nu op grote jongen. De natour had ook niet een week langer moeten zijn. De pennenstand is ook niet geweldig meer. Een aantal duiven zijn nog mooi strak, maar bij een aantal begint het snel minder te worden. Jammer dat Zlatan niet mee kon op de natour, waren wel zijn vluchten geweest. Nu moeten we hopen op Thiago, staat overal behoorlijk hoog als asduif. Zou ook mooi zijn als Tyson nog een mooie prijs kan pakken.

Verder krijgen we dit jaar veel aanvragen voor bonnen. We hebben al behoorlijk wat geschonken, maar het moet ook ergens stoppen. De eerste ronde van de vliegers willen we zelf houden. Bij de kwekers zullen de meeste eieren van de eerste ronde naar Arnold gaan. Dus daar is in het begin ook weinig ruimte voor bonnen. Je wilt de koper natuurlijk ook iets goeds meegeven.

We gaan er nog even tegen aan. Vanavond neemt Erwin de duiven misschien nog mee naar Zwolle. Anders moeten ze even bij huis trainen.

Iedereen succes!

 

 

 

 
<<< Terug