Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

23 september 2012 - Het zit er op voor dit jaar
23-9-2012
 

Het is nu bijna 2 uur en we zijn net terug van het voetballen. 3-3 tegen Read Swart uit de Knipe, had meer in gezeten denk ik. Na 3 minuten al met 2-0 achter, toen was iedereen pas wakker.

Gisteren een echt dagje duivensport. De duiven ging er niet heel vroeg uit dus s'ochtends samen al het 1 en ander voor de winter klaar gemaakt. Ydo is nu alleen in het weekend thuis dus dan is het wel het moment om dat soort dingen te doen.

Rond een uur of 13:00 klaar om de duiven op te wachten van St. Truiden. 10 doffers in de strijd die al behoorlijk kaal begonnen te worden. Vooral de broertjes vd Merwe liet het dek al vallen. Dan kan je er ook niet alles meer van verwachten. Natuurlijk hadden we wat later moeten koppelen, maar voor de toekomst zijn wat eieren van Eijerkamp ook erg mooi. We klokken Pirlo als eerst. Helaas was Thiago wat te laat en hij zal dus geen asduif worden. Uiteindelijk een 29e tegen 1063 duiven en 8 vd 10 in de punten. In de club geen natour kampioen op 4 punten na, Gert Jan gaat er nu met de prijs vandoor.

Achteraf kunnen we terugkijken op een goed seizoen. Later even een terugblik op het hele seizoen.

Gisteren vlak voor de vlucht nog een WhatsApp bericht van Ype Stielstra. Was in de buurt van Steenwijk, dus die kwam ook nog even kijken tijdens de vlucht. Altijd gezellig. Daarna nog bezoek gehad van Rink Hofstra, ook met Rink is het altijd even gezellig melken. Na het afslaan nog even bij Bert Slot langs om de jongen te bekijken van onze vliegers. Leek allemaal erg mooi en ik hoop dat Bert er wat mee kan slagen. Een uitgeleende kweekdoffer van ons weer mee terug genomen. Was een doffer van Albert Timmerman, uit zijn Dijkstra duiven. Overigens een prachtige doffer!

Nu even naar de hokken, straks bezoek van Gert van der Zwaag uit Groningen.

 
<<< Terug