Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

25 september 2012 - Klaarmaken voor de winter
25-9-2012
 

Momenteel zijn we hier bezig om alles een beetje klaar te maken voor de winter. In het nieuwe hok moeten nog roosters zodat de kweekdoffers en kweekduivinnen daar mooi in kunnen deze winter. De late jongen kunnen dan mooi in de kweekren. Bij de doffers moet het stro er nog uit. Zo zijn er nog wel een aantal dingen die moeten gebeuren komende 2 weken.

Verder nog een leuke mails ontvangen van Gert van der Zwaag en Herman Breurken. Afgelopen zondag zijn deze liefhebbers hier op bezoek geweest. Gert was erg tevreden over de jongen. Ze kwamen vooral uit de lijnen van Ippon en onze duiven van Hans en Evert Jan Eijerkamp.

Iemand bij ons uit de buurt wilde graag een paar duiven hebben voor de lol. Dus vanavond even langs om te kijken hoe hij het hokje moet gaan bouwen. We hebben ook nog een aantal late jongen voor hem. Opzich is dit niet de mooiste periode van het jaar om duiven uit te wennen, maar even zien hoe we dat gaan doen. We hebben hier behoorlijk wat last van de roofvogel dus dan moet je altijd oppassen. Wij hebben ook wel eens geprobeerd om wat laten te houden en deze dan de gehele winter door los te laten. Er werden toen behoorlijk wat duiven bij huis gepakt. Wat wel opvallend was dat van Arjan Beens alle jongen nog aanwezig waren na de winter. Arjan schonk toen 20 jongen aan de jeugd van Noordwolde. Toen wij ons compleet op het programma spel gingen richten, heeft Joost een doffer van ons overgenomen waar hij nu nog steeds veel plezier van heeft.

 

 
<<< Terug