Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

9 oktober 2012 - Weer een update
9-10-2012
 

Al een tijdje geen nieuws op onze website. Het seizoen is al een tijdje afgelopen maar het is nog steeds erg druk. Elco moet de duiven nu alleen verzorgen en is druk met school en voetbal. Zondag stond de Derby tegen Steenwijkerwold op het programma en dat is een succes geworden voor de mannen van Steenwijkerwold. Ook een succes werd de verkoop van Adrie Kors uit Steenwijkerwold op Pipa. Adrie is een enorm sterke speler en staat al jaren aan de top.

En ik (Ydo) heb het heel goed naar mijn zin bij de familie Eijerkamp. Eijerkamp is een prachtig bedrijf om te werken en waar geweldige duiven zitten. Voor mij is het een mooie ervaring waar ik veel van kan leren. In het weekend ga ik altijd weer naar huis wat ook altijd weer leuk is.

Zaterdag zijn we op bezoek geweest bij Albert Timmerman uit Steenwijk. Albert heeft een geweldige collectie Arie Dijkstra duiven waar hij ook erg succesvol mee is. Vorig jaar hebben we 4 jongen bij Albert gehaald en dit jaar zijn er ook jongen van Nesta en Xavi naar Albert toe gegaan. Zaterdag hebben we 2 jonge duiven meegekregen. Het zijn 2 mooie jongen die deze winter mogen uitgroeien in onze kweekren. De jongen zijn weer kleinkinderen van de topkoppels Leonardo x Tinkebel en Big Boom x Evita van Arie Dijkstra.

Hieronder een foto van de 2 gehaalde jongen.

Ook zijn we zaterdag bij clubgenoot Bert Slot geweest. Bert had een aantal eieren van de vliegduiven opgehaald tijdens de natour. Het waren mooie jongen geworden en hij was er erg tevreden mee. Bert had dit jaar ook een Arie Dijkstra doffer van ons te leen. (zoon 2e NPO van Albert Timmerman) waar hij 4 mooie jongen van had zitten. We zijn benieuwd hoe deze het bij hem gaan doen volgend jaar. Deze doffer hadden we uitgeleend omdat het een laatje was van 2011 en we hem nog niet konden koppelen dit voorjaar en we zelf maar 1 ronde jongen hadden. Door het uitlenen aan Bert is er wel van gekweekt wat erg belangrijk is om er zo snel mogelijk achter te komen of een kweekduif uit het goede hout gesneden is. 
<<< Terug