Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

14 oktober 2012 - Bezoek bij Kees Houben
14-10-2012
 

Gisteren op hokbezoek geweest bij clubgenoot Kees Houben. Kees is dit jaar begonnen met duiven en heeft de jonge duivenvluchten en de natour meegedaan. Hij kreeg zijn onverduisterde jongen super naar huis. Gistermiddag afgesproken om eens bij hem te gaan kijken. Kees heeft zelf een hok gemaakt wat er erg netjes uitziet. Een echt duivenhok. Ook vonden wij dat hij een paar knappe duiven op het hok heeft zitten waar hij volgend jaar veel plezier aan kan beleven. Kees is nieuw in de sport en zegt zelf ook ik ben een leek in de sport en stel me open om wat te leren. En dat is erg belangrijk om iets te bereiken. Toen wij in 2006 begonnen met de duiven wisten we ook van niks. Ultsje Jellema heeft ons de hele basis van het verzorgen van duiven geleerd. Het aantal dagen broeden, het belang van grit, wat voor voer moet je ze geven, hoe ze binnen te krijgen na het trainen. Allemaal dingen die nu gewoon standaard zijn maar die je als leek in de sport gewoon moet leren.

Hans en Evert Jan Eijerkamp hebben de Eijerkamp VIP club opgezet. Voor een klein bedrag ben je lid en zijn er allerlei voordelen. Even leuk om te noemen is dat er ook een Eijerkamp Jeugd VIP club is opgericht. Ook hier ben je voor een klein bedrag lid en de eerste 100 jeugd VIP leden krijgen of een jonge duif of een koppel eitjes van Eijerkamp. Een geweldige actie voor de jeugd. Hieronder een link naar de site van Eijerkamp waar meer te lezen is over de Eijerkamp VIP club.

Eijerkamp VIP club

Op dit moment zijn er weer veel verkopingen van duiven en bonnen via het internet. Zelf volgen we ook wel veel veilingen maar kopen eigelijks nooit wat. Wel vinden we het leuk om ieder jaar een bonnetje te kopen voor niet al te veel geld. Zo'n bon is gewoon leuk je komt een keer bij iemand die je nog niet kent en ziet van alles en met een beetje geluk krijg je ook nog een leuke duif mee. Zo hebben wij vorig jaar op advies van Gerard Boesveld een bon gekocht van Comb de Haan van het kweekcentrum het Rovershol. 6 mei stond het bezoek gepland maar doordat wij 5 mei een rampclub hadden in Friesland zijn wij niet heen geweest en is Arnold Paalman er heen geweest. We hebben van Jan en Karen een kleinkind van Golden Wing meegekregen van Pieter Veenstra. En deze duif is uitgegroeid tot een prachtige doffer in de hand en hopenlijk een goede versterking van ons kweekhok

 
<<< Terug