Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

16 oktober 2012 - Kinderen van Nesta, Xavi, Maldini op andere hokken
16-10-2012
 
Zoals iedereen wel weet zijn we enorm tevreden over de duiven die we van Arie Dijkstra bezitten. Het zijn mooie gebouwde duiven, enorm vitaal en tonen veel karakter. Dit jaar hebben we van Nesta, Maldini en Xavi veel jongen gekweekt die bij verschillende liefhebbers zitten.

Begin dit jaar zijn de eerste eieren van onze kwekers naar sportvriend Arnold Paalman gegaan die er prachtige jongen van heeft zitten die het ook al erg goed hebben gedaan. Arnold heeft erg goed gevlogen met de jonge duiven vluchten. Hierna hebben we 2 rondes afgezet op eigen hok.

Wat erg leuk is dat daarna er ook 2 jongen verhuisd zijn naar de hokken in Brummen van Hans en Evert Jan Eijerkamp. 1 uit Nesta en 1 uit Maldini. Nesta en Maldini stonden dit jaar alle 2 gekoppeld aan een duivin van Eijerkamp. Deze 2 jongen zijn de taartvluchten meegeweest en zijn de strenge selectie volgens het EPQC criteria doorgekomen en komen volgend jaar in de vliegploeg van Gerard Boesveld die de 2 duiven erg aan staan. We zijn benieuwd hoe deze 2 duiven het volgend jaar gaan doen op de hokken van Gerard.

Ook heeft Jelle Jellema een jonge duif uit Maldini. Jelle was vanaf het begin erg fan van Maldini. Toen Jelle deze zomer een keer bij ons was om met zijn 2 zoontjes te komen trekker rijden liet ik hem een speenklaar jong zien. Hij vond hem prachtig en hij is meegegaan naar Nijverdal. Bij Jelle heeft hij al meerdere trainingsvluchten meegedaan en zal volgend jaar stevig aan de tand gevoeld worden.

Maar ook Adrie Ollebek, Rink Hofstra en Albert Timmerman hebben jongen uit deze duiven gehaald. We hopen ook dat hun er succes mee gaan hebben wat we zeker gaan volgen.

 
<<< Terug