Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

22 oktober 2012 - Winterse activiteiten
22-10-2012
 
Een druk maar erg leuk weekend gehad. Zaterdag is Ydo samen met clubgenoot Wim van Dijk naar de afdelingsvergadering geweest. Opzich zijn wij niet heel erg bezig met bestuurs zaken die er allemaal spelen maar verenigingen en afdelingen moeten wel bestuurd worden dus het is wel erg belangrijk. Daarna is Ydo ook even op hokbezoek bij Wim geweest. Wim speelt al jaren erg hard en is een enorm gedreven duivenmelker. Op de club vinden we ook alitjd mooi om even met Wim te praten over de duivensport maar ook zeker over andere sporten. Wim is ook een echte sportman en wil ook met schaatsen en fietsen alles eruit halen wat erin zit en doet er dan ook erg veel voor. Dit is ook in de duivensport nodig om te presteren.

Zaterdag is ook Klaas Boltjes langs geweest van de Gebr Boltjes uit Blesdijke. Klaas kwam even kijken bij de hokken die hij gaat verven. Hier zijn we heel erg blij mee. Er moeten deze winter nog wel meer aanpassingen aan de hokken gebeuren. De verluchting veranderen we niks aan want daar zijn we tevreden over maar we hebben een wat ouder hok waar zo nu en dan wat onderhoud aan gepleegd moet worden.

De kweekduiven zijn al weer bijna helemaal strak. Ze zijn geweldig door de rui gekomen. Ook de vliegduiven ruien mooi door en de meeste duiven staan op moment nog op 2/3 oude pennen. De vliegduiven zitten met mooie dagen verplicht in de ren overdag. Met wat minder weer laten we ze gewoon kiezen. We hebben de rennen achter het hok wat niet geheel ideaal is. We zijn er over aan het nadenken hoe we dit kunen veranderen. Deze periode is hier ook goed geschikt voor en we praten onderling dan ook veel om te zoeken naar verbeterpunten. Over wat wij denken te kunnen verbeteren zullen we binnenkort wat meer over op onze site zetten.
 
<<< Terug