Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

5 november 2012 - Alweer even geleden
5-11-2012
 

Het is alweer een tijdje geleden dat we hier wat hebben geschreven. We werden er al op gewezen door een aantal liefhebbers dus nu toch maar weer even wat schrijven.

Het is rustig op de hokken. De oude duiven ruien goed. De kwekers zijn alweer bijna helemaal strak en zijn erg goed door de rui gekomen. De vliegers zijn er nog niet helemaal doorheen maar die beginnen ook alweer wat strakker te worden. De late jongen zitten nog steeds in de kweekren en hebben zo mooi de kans om uit te groeien. Begin volgend jaar gaan we dan eens kijken of er wat tussen zit om het kweekhok aan te vullen.

Verder zijn er nog wel een aantal ontwikkelingen wat betreft de accomodatie. We waren beide niet echt tevreden over de rennen die momenteel achter de hokken staan. Weinig zon en daardoor is het voor de duiven toch minder fijn. Soms willen de duiven achter het hok ook niet in bad. Onze ervaring is bijvoorbeeld met de kweekren dat de duiven vaak wel 3 a 4 keer per week in bad gaan. Eigenlijk is dat helemaal niet nodig maar het is ook een kleine moeite en altijd een mooi gezicht. We hebben dus besloten om de rennen nu voor het vlieghok te plaatsen. De oude rennen zijn daar wat te groot voor, dus zijn we op zoek naar 2 nieuwe rennen.

Volgend jaar willen we ook graag een late ronde voor op de natour of taartvluchten. De late jongen die nu in de kweekren zitten zijn half januari nog niet allemaal te koppelen, maar 2 maanden later moet dat wel lukken. Dat is ook de reden dat we graag nog een late ronde willen. Anders is het 2014 dat je pas met jongen uit deze duiven kunt vliegen. Bij de kweekduiven willen we natuurlijk graag zo snel mogelijk weten hoe de nakweek is. Op dit moment hebben we geen ruimte voor een latere ronde. Zoals het nu lijkt komt er dan ook nog een hok bij waar we dan met jonge duiven op gaan spelen.

Zo is er de komende winter nog genoeg te doen. Ydo is alleen in het weekend thuis en dan is er ook altijd wel wat anders te doen. Natuurlijk zijn we op zaterdag ook nog regelmatig in Brummen te vinden. Zo ook afgelopen zaterdag. Zaterdagochtend al mooi op tijd vertrokken samen met Lammert Jelsma, Bert Slot en niemand minder dan Joost Westerkamp (u kent hem wel van zijn prestaties op de overnacht). Ydo was nog op de Greenfield Stud. Het was zoals altijd weer een gezellige dag waarbij de nodige hokken zijn schoongemaakt.

Op dit moment loopt op GPS-Auctions een bonnenverkoop van PAX Snelpost Lochem. De vereniging van Arnold. Ook van ons een bon te vinden in deze veiling (Koop 8).

Op de site van Hans en Evert Jan Eijerkamp kunt u ook nog een leuk stuk vinden over ons. Via volgende link kunt u het stuk eens bekijken.

Binnenkort komen we ook uitgebreid terug op afgelopen seizoen.

 
<<< Terug