Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

29 november 2012 - Bezoek
29-11-2012
 

Het is alweer eind november en voor sommige begint de kweek alweer. Wij wachten er nog even mee. We zijn er ook nog niet helemaal klaar voor moet ik eerlijk zeggen. In en rondom de hokken moeten nog een aantal dingen gebeuren.

Zo zijn we er uit dat er nieuwe rennen komen voor het hok. We zaten een beetje te twijfelen hoe we dit nou wilden gaan doen. Eventueel de zijkanten dicht, dak dicht enzovoort. Uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om niet teveel aparte dingen te gaan doen. We willen de lichtinval niet te veel veranderen, omdat het afgelopen jaar gewoon erg goed ging met de oude duiven. De jaren daarvoor zaten we nog wel vaak te prutsen met de verluchting. Nu lijkt het behoorlijk goed dus we willen daar het liefst niet te veel aan veranderen. In eerste instantie zijn de rennen vooral makkelijk voor het badderen en natuurlijk in de winter en tijdens de kweek mogen de duiven altijd in de rennen.

In het kweekhok waren we niet tevreden over de bakken en de opstelling daarvan. We hebben een grote ren maar het binnenhok is niet zo heel groot. Daarom komen er ook 8 broedbakken buiten te staan. We willen dan nog een wand plaatsen in de ren zodat die duiven ook eigenlijk altijd uit de wind zitten. Nu zijn we nog opzoek naar nieuwe bakken voor in het kweekhok. We zouden hier graag roosters willen om het een beetje makkelijker te maken. Marco moest vanmiddag naar Donkerbroek en zou dan gelijk even langskomen om alles eens te bekijken.

Vandaag is het weer een mooie dag met veel zon. Ook gisteren was het mooi weer. Alle duiven gisteren dus maar weer een keer in bad gehad. De vliegers staan nog op 1 of 2 oude pennen, dus dat moet wel goed komen. De late jongen beginnen ook weer wat mooier te worden. Sommige doffers kunnen misschien al wel gekoppeld worden rond half januari. Omdat we dit jaar ook een late ronde hebben kunnen we dit jaar gelijk al wat kweken uit de late jongen van 2012.

Afgelopen zondag bezoek gehad van Adrie Kors. In onze ogen 1 van de beste spelers van Nederland. Eerst even de hokken bekeken en daarna binnen even een aantal kweekduiven bekeken. Adrie vond de kwaliteit erg goed en dat is voor ons ook weer een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn. Volgend jaar gaan er enkele jongen naar Steenwijkerwold.

Wie nog een bonnetje wil bemachtigen van ons kan even kijken op GPS. Vroege jongen zal lastig worden. Omdat we de eieren van de kwekers overleggen onder de vliegers komen daar wel eieren vrij, dus daar is wel een mogelijkheid.

Vandaag een vrije dag dus vanmiddag de broedschalen maar eens schoonmaken en bij de duivinnen de roosters er uit.

 
<<< Terug