Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

6 december 2012 - Een witte wereld
6-12-2012
 

Winterse omstandigheden op dit moment. Een mooie witte wereld door de sneeuw die afgelopen nacht is gevallen. De duiven vinden het allemaal niet zo erg. Met dit koude weer moeten ze natuurlijk wel genoeg kunnen eten, althans dat is onze mening.

Wij voeren pas weer als er alleen nog wat gerst in de bak ligt. Als we dan voeren komen ze allemaal wel even bij de bak staan om wat te eten. Ook tijdens deze periode van het jaar voeren we nog steeds een paar keer per week pinda's, kaas, hennep en snoepzaad. De duiven vinden het heerlijk en wij denken dat het niet slecht is. Tijdens het seizoen houden we de duiven ook nooit kort en dat doen we dus ook niet tijdens de winterperiode.

Sommige liefhebbers hebben al gekoppeld. Wij gaan de kwekers begin januari koppelen zoals het nu lijkt. De eerste eieren gaan naar onze goede vriend Arnold. Daarna zullen we de vliegers ook koppelen zodat het tweede legsel van de kwekers naar de vliegers kan. Daarna mogen de kwekers zelf een ronde grootbrengen. We hebben een jonge ploeg kweekduiven en we willen graag zo snel mogelijk weten wat de jongen doen. Van Arnold krijgen wij natuurlijk ook weer wat terug. Ook dit zijn voornamelijk Eijerkamp duiven. Van vorig jaar hebben wij enkele mooie duiven overgehouden van de ruil. Ook Arnold heeft al leuke prestaties behaald met onze duiven.

Vorige week is Marco nog even geweest. We hebben samen even bekeken hoe we het kweekhok/ren willen gaan inrichten. We hebben inmiddels 16 bakken besteld bij de duitse firma Hermes. De bakken met lopende banden staan inmiddels ook in de kweekren. We gaan dan nog een wand zetten in het kweekhok waardoor deze duiven ook altijd beschut kunnen zitten. Met een traliewand kunnen we hier ook een apart hok van maken.

Dit weekend is het feestweekend van de afdeling. Vorige week lag er een uitnodiging in de bus dus we gaan waarschijnlijk wel even heen. Joost die wilde ook wel even mee dus dat wordt vast wel even gezellig.

Afgelopen zondag ging het voetbal helaas niet door. Daarom ineens veel tijd voor de duiven. We hebben toen samen met Joost alle late jongen maar even door de handen gepakt. Ydo en ik waren beide erg tevreden over de kwaliteit en we hopen dat er wat tussen zit voor volgend jaar. Gelijk ook maar even enkele duiven uitgeselecteerd welke ons niet voldoende aan stonden. Zo blijven we eigenlijk het gehele jaar wel doorselecteren.

Op GPS staat op dit moment nog een bon bij de Othmarvliegers en op de website van PV de Witpen Heerenveen staat ook nog een bon van ons te koop. Voor Heerenveen hebben we zomerjong van 2012 (doffer). Eijerkamp x Dijkstra.

Nog even attentie voor de actie van Theo Pander. Theo probeert een mooie bonnenverkoop te organiseren voor het goede doel KIKA. Wij hebben al een bon geschonken.

 
<<< Terug