Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

18 december 2012 - Verbouwing van het kweekhok
18-12-2012
 

Weer een mooi weekend achter de rug. Zaterdag samen op de Greenfield Stud veel bezig geweest met het uitwennen van de kweekkoppels. Thuis is dat vaak niet echt een probleem en het is dan vaak ook zo voor elkaar. Bij de familie Eijerkamp is het echter allemaal wat groter en er gaat dan ook veel meer tijd in zitten. Op het eind van de middag verliep het gelukkig overal behoorlijk goed.

Zaterdagavond zouden we samen met Joost even bij Wilco Boltjes gaan eten. Afgelopen zomer met een overnachtvlucht hadden we even bij Joost gegeten. Deze keer dus bij Wilco. Gelijk even het nieuwe hok bekeken, ziet er allemaal erg goed uit! Het eten smaakte overigens ook prima haha. Deze week breng ik het hok dat hier nog staat even naar Wilco toe.

Vorige week donderdag werden de nieuwe bakken van Hermes al geleverd. Erg snel en daar waren we blij mee. We waren bang dat het pas na de kerst zou worden en we willen ook al koppelen rond 5 januari dus dan is het allemaal wel wat snel met een compleet andere inrichting van het hok. Gelukkig werden de bakken dus al mooi snel geleverd en was Marco Zandvoort ook bereid om zo snel mogelijk tijd vrij te maken. Gisterochtend stond Marco dan ook al vroeg op de stoep. Wij hadden al gezorgd dat het kweekhok helemaal leeg was zodat we gelijk konden beginnen. Uiteindelijk ging het allemaal erg vlot en hadden we alles zo in elkaar gezet. Ook nog een extra wand gezet (bij de broedbakken met mestband). Ook rond die bakken alles even afgetimmerd. Daar waar wij soms wat makkelijker zijn met bepaalde dingen is Marco echt een perfectionist. Na een dag timmeren zag alles er dan ook geweldig uit! Marco hartstikke bedankt!

Vandaag heb ik de hele ren even afgespoten met water. De kweekdoffers mochten dus vanmiddag weer in de ren en dat vonden ze prachtig.

Hieronder een aantal foto's van de verbouwing:

 

 

 

 

 

 

 
<<< Terug