Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

29 december 2012 - Opendag en andere bezigheden
29-12-2012
 

De kerstdagen zijn achter de rug en het moment van koppelen komt steeds dichterbij. Het is nog niet eens zo lang geleden dat we iets hebben geschreven maar toch is er weer veel gebeurt op duivensport gebied hier.

Zo hadden we een dikke week geleden de feestavond van rayon Frisia. Wij waren hier nog niet eerder geweest, maar we hoorden wel altijd veel positiefs over deze avond. Samen met Wim van Dijk richting Urk en daar een mooie avond gehad. Alles was prima voor elkaar en uiteindelijk ook nog een groot vleespakket mee naar huis.

Maandag naar Brummen. Ook even een aantal duivinnen meegenomen uit de Dijkstra duiven. Gerard en Arnold waren goed te spreken over deze duivinnen. Ook de moeder van Ippon nog even meegenomen, een prachtige duivin. Misschien dat we haar komende zomer nog een keer op Ippon zetten om aan inteelt te doen.

De kweekdoffers zitten nu ook al weer even op de nieuwe bakken. De eerste week waren ze allemaal wat zenuwachtig wat ook terug was te zien aan de mest. Nu gaat het veel beter en is de mest ook weer erg goed. De vliegduiven maken we meestal om de dag even schoon en die staan er ook goed op. Sommige misschien wat te dik maar dat is voor ons geen probleem.

Met de kerst hadden we beide de griep te pakken. Gelukkig wel weer op tijd een beetje fit voor de Opendag van de familie Eijerkamp. Er was veel belangstelling voor deze dag. Ik denk dat iedereen een mooie dag heeft gehad.

Vanmorgen even naar Bert Slot geweest om de late jongen te bekijken. Bert heeft vorig jaar de eieren van onze vliegers opgehaald (natour). Zaten een aantal mooie duiven tussen!

De komende dagen de laatste voorbereidingen treffen voor de kweek. De duiven zijn er wel klaar voor.

Iedereen alvast een goede jaarwisseling!

 
<<< Terug