Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

15 januari 2013 - Eieren bij de kweekduiven
15-1-2013
 

Inmiddels hebben de meeste kwekers al 2 eieren dus het gaat de goede kant op. Arnold komt vrijdag waarschijnlijk de eieren ophalen. Het is de bedoeling om dan ook gelijk de vliegers te koppelen.

We zetten dan van tevoren altijd even alle duiven op papier. We zetten de koppels meestal niet op papier. We sluiten de doffers op en dan pakken we steeds een duivin. De vorst van afgelopen dagen vinden we niet zo erg. Ze mogen best wat minder snel op eieren komen. De vliegers worden dan ook niet bijgelicht of verwarmd.

Afgelopen zondag is Marco nog even geweest voor de laatste timmer werkzaamheden in het kweekhok. Dit keer hebben we de traliewand geplaatst in het overdekte gedeelte van de ren. De deuren zullen waarschijnlijk veel open staan maar met uitwennen is het natuurlijk wel altijd even makkelijk.

Op www.duiven.net is de verkoop van de Vredesduif gestart. Er zitten een heel aantal mooie bonnen tussen. Van ons is er ook nog een bon aanwezig. Voor de eigen vereniging schenken we 2 jonge duiven. Verder nog een bon van ons te vinden op Toppigeons bij de Friese Fondclub. Dit zullen de laatste bonnen zijn van dit jaar als ik het goed heb.

 

 
<<< Terug