Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

19 januari 2013 - Koppelen van de vliegduiven
19-1-2013
 

Gisteren was het dan zo ver, de vliegers koppelen. Arnold zou ook de eieren van de kwekers komen ophalen. Kon hij ook mooi even wat duiven bekijken tijdens het koppelen. Er zitten ook een aantal duiven tussen uit Laren dus Arnold was wel benieuwd.

Gistermiddag alles al even klaargemaakt, dus toen Ydo en Arnold om half 7 in Steggerda waren konden we even wat eten en daarna koppelen. Eerst hebben we nog even de kweekduiven bekeken.

Zitten weer een heel aantal mooie koppels tussen. We zullen niet van alle vliegduiven jongen afzetten. De eieren die de kwekers nu zullen leggen gaan overgelegd worden naar de vliegers. Op dit moment zitten de kwekers even op kunsteieren. Die zullen we er zondag/maandag bij weg pakken.

We hebben ook een aantal koppels eieren op bonnen geschonken dus ook hier proberen we natuurlijk wat goeds mee te geven. In totaal 20 koppels gezet. Er zitten een aantal duivinnen tussen die niet meer gespeeld worden. Op die manier is er wel altijd wat thuis wanneer de duiven arriveren van de vlucht.

Dan nog even heel wat anders. In 2009 haalden wij de eerste duiven bij Arie Dijkstra. Nu in 2013 kunnen we al wel zeggen dat we bijzonder goed geslaagd zijn met deze duiven en ook voor komend jaar zitten er weer een aantal mooie jaarlingen klaar uit deze lijnen. We waren dan ook nog op zoek naar wat versterking uit deze lijnen. We hebben een prachtige vale doffer gekocht, rechtstreekse Arie Dijkstra. Deze komt uit de Lichte Morlincourt x Scarlet. De Lichte Morlincourt is weer vader van veel topduiven bij Arie (o.a Tinkelbel, Benjamin, Maximus, Sanne enz.). Afgelopen week hier thuis gebracht door Esther van Duivendirect. Ydo en Arnold waren ook onder de indruk van deze doffer. Binnenkort komt de stamboom op de site. Hieronder alvast even een foto.

Arnold is gisteravond naar huis gegaan met een mooi aantal eieren. We hopen dat hij er succes mee gaat hebben.

Voor wat het nieuwe hok betreft. Volgende week gaan we bij een hok kijken in Groningen.

 

 
<<< Terug