Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

21 januari 2013 - Update koppeling vliegduiven
21-1-2013
 

De vliegduiven zitten inmiddels allemaal goed gekoppeld. Van de 20 koppels deed 1 koppel een beetje lastig. De duivin wilde maar al te graag weer naar haar oude doffer. Uiteindelijk hebben we haar dan toch maar omgekoppeld.

Verder een duivin met de kop een beetje kapot. Ze mag nu even bijkomen in het duivinnenhok. Haar doffer hebben we nu even een andere duivin gegeven. Vandaag hebben we ook de kunsteieren bij de kwekers weggehaald. Nu met het koude weer kan het wel eens gebeuren dat er wat meer verschil zit in legdatums. De vliegers hebben we niet bijgelicht.

Afgelopen weekend de feestavond van de Friese Fond Club aan ons voorbij moeten laten gaan. We hebben beide volgende week tentamens dus dan moet je soms wel eens keuzes maken. We hebben nog wel een bon beschikbaar gesteld voor de FFC. Al met al liep de veiling niet heel erg hard in het begin. Wij hadden onze zinnen nog gezet op een bon van Albert Timmerman. Toen we hadden besloten om niet heen te gaan heb ik Ype Stielstra maar even een berichtje gedaan en gelukkig kon hij de bon voor ons kopen.

Na de vorst is het de bedoeling om de late jongen ook te gaan koppelen. Dat zijn ongeveer een 8 koppels. Zijn allemaal duiven waar we erg veel vertrouwen in hebben. Inmiddels zit de zoon 'Lichte Morlincourt' ook gekoppeld met een dochter van Ippon.

A.s zaterdag is ook de eindverkoop van de Vredesduif bij ons in de vereniging. Er staan nog een aantal hele mooie bonnen tussen voor niet al te veel geld. Ippon kochten wij ook op een bonnetje van maar €30,-. Nu zien we in veel stambomen van onze duiven Ippon weer terug. Natuurlijk moet je bij zoiets ook een beetje geluk hebben, maar aan sommige bonnen kan je natuurlijk ook leuke contacten overhouden.

 

 

 
<<< Terug