Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

24 januari 2013 - Einde tentamenweek
24-1-2013
 

Afgelopen periode behoorlijk druk geweest met school. Een aantal tentamens moeten maken en dan nog heel wat verslagen inleveren. Vaak moet alles wat op het laatste moment gebeuren, dus dan even vol gas. Gelukkig nu weer wat meer tijd voor de duiven en andere dingen.

De vliegduiven zitten nu gekoppeld op 2 verschillende afdelingen naast elkaar. Een afdeling met 12 broedbakken en een afdeling met 8 broedbakken. Met koppelen doen we meestal de schuifdeur even dicht. Als de duiven straks allemaal wat gelegd hebben doen we de schuifdeur wel weer los. Met het leren van de bakken was het toch even wat lastiger in de afdeling met 12 bakken. Gelukkig konden zondagavond bijna alle bakken los.

Zaterdagochtend gaan we even bij een hok kijken in Groningen. Hebben een aantal hokken op het oog. We moeten zo langzamerhand wel wat gaan ondernemen, anders kunnen we de jongen straks niet spenen in het nieuwe hok. S'middags gaan we even naar de bonnenverkoop van eigen vereniging. Is ook altijd wel even gezellig.

Het vliegprogramma ook eens goed bekeken. Chateauroux en Tours staan ook op het programma. Dat zijn natuurlijk wel behoorlijke afstanden. Toch denk ik dat het prachtige vluchten kunnen worden. Tours van afgelopen jaar vonden wij 1 van de mooiste vluchten.

Overal lezen we veel over de site van onze afdeling. Op dit moment vinden wij het ook niet wat. Ik hoop dat er nog wat zal veranderen want op deze manier is het niet erg overzichtelijk. De oude website was in onze ogen ook prima trouwens.

 

 

 
<<< Terug