Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

29 januari 2013 - Nieuw hok en de kweek'13
29-1-2013
 

Afgelopen zaterdag zijn we in Delfzijl wezen kijken voor een duivenhok. We waren al een tijdje aan het rondkijken. We hebben ook al bij 2 andere hokken gekeken maar dit was dan uiteindelijk toch niet wat we zochten. Beide waren prima hokken, maar een hele grote klus om alles te verplaatsen.

Delfszijl is voor ons toch ongeveer 1,5 uur rijden. Zaterdagochtend die kant op gereden en alles eens bekeken. Een erg mooi hok met 4 afdelingen. Eigenlijk zochten we een hok van 6 meter, maar we hebben hier op de boerderij genoeg ruimte dus wat meer is ook niet erg. Dit hok is 8,5 meter en is dus wat groter dan gepland. Zaterdagavond dan ook gelijk het één en ander geregeld wat betreft vervoer en het demonteren van het hok. Aanstaande zaterdag gaan we het hok al ophalen. Bert Slot wilde gelukkig ook wel even helpen.

Zaterdagmiddag de bonnenverkoop bij ons in de vereniging. Was toch nog wel een mooie opkomst en hier en daar werd ook nog wel wat geboden. Het gaat dan vooral om bonnen van liefhebbers in de buurt. Met de Beute dag vorig jaar hadden we ook een aantal bonnen van goede liefhebbers geregeld. Deze bonnen werden op duiven.net al op mooie bedragen gezet.

De kweek verloopt verder gewoon goed. Na 10 dagen beginnen de eerste eieren te komen. Duiven zien er op het oog allemaal erg gezond uit. Komend weekend even de laten koppelen in de kweekren. Bij Arnold waren alle eieren van de kwekers bevrucht, in totaal 14 koppels.

Deze week is ook alweer de laatste week van Ydo bij de familie Eijerkamp. Dan gaat een half jaar toch wel erg snel, maar het is ook wel weer makkelijk als hij weer thuis is met het seizoen alweer in zicht. Ik zag vandaag de duiven bij Kees Hoeben alweer vliegen. Is toch wel weer mooi om te zien, een koppel die hard over vliegt. Bij ons thuis zullen we nog wel even wachten met loslaten. Regelmatig zie je dat ineens alle kweekduiven met veel stress het hok in vliegen. Vaak is er dan ook een kromsnavel in de buurt.

Kijk allemaal nog even op: www.friesland96.nl. De oude site van de afdeling is nu de site van de actie van Theo Pander.

Hieronder een foto van het hok zoals het nu in Delfzijl staat.

 
<<< Terug