Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

5 februari 2013 - Verplaatsen duivenhok
5-2-2013
 

Afgelopen weekend niet zoveel tijd gehad om wat op de website te zetten. Een druk weekend achter de rug. Zaterdag hebben we het hok opgehaald in Delfzijl, dus vrijdagavond al wat voorbereiden. Zaterdagochtend om half 8 richting Groningen gereden.

Het verliep allemaal super. Om kwart over 9 begonnen en om kwart over 1 hadden we alles in de trailer. Vele handen maken licht werk en dat was ook deze keer het geval. We hadden gelukkig hulp van buurman Wietse Ensing, Bert Slot, Edwin Jans en Joost Westerkamp. Ook oud eigenaar Jack hielp nog even mee en had ook de catering zeer goed voor elkaar.

Zaterdagmiddag alles gelijk uit de vrachtwagen van Edwin gehaald en onder het afdak gezet. Nu even kijken wanneer we het hok van de geiten en kippen gaan slopen en dan kunnen we het hok weer opzetten.

Wietse, Bert, Edwin en Joost hartstikke bedankt!

Zondagochtend voetballen, viel niet mee na 8 weken winterrust. S'middags bezoek van Ype Stielstra die net als vorig jaar een bon van ons heeft gekocht. Ype heeft een aantal mooie koppels eieren meegenomen. Nu maar hopen dat er wat goeds tussen zit. Ype bedankt voor de taart en de gezellige middag.

Gisteren tegen de avond de late jongen even gekoppeld. Gaat tot nu toe goed. Het is natuurlijk allemaal wel even wat lastiger dan met wat oudere duiven, maar het zijn ook maar 8 koppels. Op deze manier kunnen we er dit jaar al mooi wat jongen van testen op het vlieghok.

De eieren van de kwekers liggen inmiddels onder de vliegers en de kwekers kunnen dus nu opnieuw op eieren komen. Helaas 1 ei van Maldini x moeder Ippon kapot op de roosters.

Vanavond even naar Joost Westerkamp. We gaan de duiven even door de hand nemen en dan samen eens kijken hoe we de koppels dit jaar gaan samenstellen.

Hieronder wat foto's van afgelopen zaterdag:

 
<<< Terug