Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

16 februari 2013 - Wat een week!
16-2-2013
 

Het is toch alweer even geleden dat we wat hebben geschreven. Er is veel gebeurd en we kunnen dan ook heel tevreden terugkijken. Het is nu 3 weken geleden dat we bij het hok in Groningen zijn gaan kijken. Een week later hebben we het hok opgehaald.

Een week geleden hebben we het hok op zaterdag weer opgebouwd. Gelukkig konden buurman Wietse, Bert en Joost ook deze keer weer helpen. Zelf zijn we niet zo heel handig wat dat betreft. Ook met de dag van opbouwen was het prachtig weer en dat scheelt toch veel. We hadden om half 9 dan ook nooit gedacht dat s'middags om 5 uur het hele hok zou staan met de pannen erop. Alles zat mee en het lukte binnen 1 dag.

Voordat we het hok op de goede plek konden zetten moest er nog van alles gebeuren. Eerder stond er naast het oude vlieghok altijd een kippen/geiten hok. Dit hok was aan vervanging toe, dus voor de geiten en kippen hebben we nog een nieuw hok gemaakt op donderdag. Vrijdag hebben we het oude hok gesloopt en ruimte gemaakt voor het nieuwe hok.

Vandaag heeft Oom Richard de elektriciteit voor elkaar gemaakt. Buurman Wietse heeft afgelopen week de plafonds in het hok gemaakt en de onderste planken aan de buitenkant bevestigd. Ydo is ook begonnen met het leggen van de roosters in het hok. Over de hele lengte van 8,5 meter komen hardhouten roosters. Misschien gooien we er straks wel een dikke laag stro overheen maar dat moeten we nog maar even zien.

De komende weken moeten er nog een aantal dingen gebeuren. Het nieuwe hok zal moeten worden ingericht. We willen het jongeduiven hok in het begin niet te gezellig maken, maar later is dat zeker wel de bedoeling. Mogelijk gaan we nog een aantal wanden in de verf zetten, zoals ook veel te zien is bij de fam. Eijerkamp. De deuren van het oude vlieghok zijn af en moeten worden vervangen. Samen met Klaas Boltjes zullen we ook alles van de buitenkant in de verf zetten. Al met al staat er nog genoeg op het programma dus. We zullen blij zijn als alles straks voor elkaar is en het nieuwe seizoen van start zal gaan.

Tijdens het bouwen van het hok af en toe even een foto gemaakt. Hieronder de foto's:

 

 
<<< Terug