Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

26 februari 2013 - Stand kweek en inrichten jd hok
26-2-2013
 

Wat de kweek betreft gaat het erg goed. De jongen groeien goed. We voeren nu een kweekmengeling van Beyers (blauwe zak). Vorig jaar hebben we ook de mengeling van Matador gevoerd samen met de zak van de firma Beyers. Kan best zijn dat we dat straks weer doen, beviel toen goed.

Dit weekend zullen de eieren van de kwekers uitkomen. Er is dan een klein verschil in leeftijd van de jongen. Ongeveer een dag of 8. De jongen van de familie Eijerkamp zijn van dezelfde leeftijd als onze oudste jongen dus dat komt mooi uit. We hebben er het volste vertrouwen in dat ook daar weer wat tussen zit voor de toekomst! Het voordeel met het nieuwe hok zijn de verschillende afdelingen. Jongen van andere leeftijden kunnen zo even apart in een afdelingen. Van Arnold zullen de jongen iets later zijn, maar dat is niet erg. Waarschijnlijk kunnen ze nog wel mee op de jd vluchten.

Afgelopen zondag zijn we samen even druk bezig geweest met het inrichten van het hok. We hebben geprobeerd er een gezellig hok van te maken. Natuurlijk maken we het straks nog wat gezelliger als het seizoen van de jongen gaat beginnen. Een gezellig hok is leuk, maar het moet allemaal ook een beetje makkelijk schoon zijn te houden, daar hebben we dus ook wel een beetje over nagedacht.

We gaan dit weekend niet naar de beurs in Houten. Bij de jeugd (met seniorlid spelend) hebben we nog wel wat gewonnen, maar dit jaar slaan we een keer over. Rond de hokken moet nog genoeg gebeuren en ook voor school is het momenteel druk.

Hieronder een foto van een gedeelte van het nieuwe hok:

 
<<< Terug