Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

3 maart 2013 - Het gaat weer beginnen
3-3-2013
 

Vandaag de oude duiven voor het eerst los gehad. Is toch altijd weer even spannend hier met de roofvogels. Het begon allemaal erg goed. De duiven vlogen een beetje en waren rustig. De hele tijd was er telkens wel 1 van beide buiten om alles een beetje in de gaten te houden. Toen het grootste gedeelte van de duiven binnen was waren Ydo en ik beide even in een hok aan het kijken toen er plots wat paniek was. De duiven vlogen alle kanten op en de roofvogel richting het land achter de hokken. Ydo kon er nog wel voor zorgen dat hij de duif los liet. De duif vloog weg en is later niet meer terug gekomen.

Misschien dat hij nog kan komen. Het was een jaarling doffer van Arnold waar wij heel veel vertrouwen in hadden, dus daar balen we behoorlijk van. Komende tijd dus maar goed opletten met het loslaten van de duiven en het rustig aan opbouwen.

Na zo'n middag ben je vaak in een negatieve stemming, maar verder gaat het eigenlijk erg goed hier op de hokken. De kweek verloopt goed en de duiven zien er op het oog gezond uit. Nu hopen dat we straks een mooie ploeg jongen kunnen afzetten.

Komende week ook eens kijken waar we een verrijdbare ren kunnen gaan bestellen. Lijkt ons ideaal. De ren kunnen we dan voor alle vlieghokken rijden.

Verder nog even wat foto's van in en rondom de hokken:

Overzicht van het kweekhok en de ren.

Klz Leonardo x Tinkelbel. Arie Dijkstra via Albert Timmerman.

Overzicht van het jonge duivenhok.

Een gedeelte stro in het jonge duivenhok waar we de jongen straks op kunnen spenen. Evt komt er ook stro in tijdens het seizoen met de jongen.

Zoon Lichte Morlincourt (Arie Dijkstra) op zijn nest. Staat nu gekoppeld op een dochter van Ippon (volle zus van Zlaten).

Een duivin van Hans en Evert Jan Eijerkamp op haar jongen.

 
<<< Terug